The plot thickens

Publicerad av

Jag kom nerför trapporna iklädd träningskläder och var på väg till cykeln i källaren. Den där Peloton ni vet. Stoppades av Maken som visade mig den stora rubriken i dagstidningen: POTUS and the First Lady test positive for COVID-19

Jaha, vad händer nu?! Och hur ironiskt! Som människa borde man verkligen inte vara skadeglad, men visst är det svårt? Jag vill verkligen inte önska sjukdomar på folk. Jag känner inte detta par personligen och vill dem inget illa. Allt jag vil är att han förlorar riktigt rejält i valet om några veckor.

Och nu har både han och frun Covid?! Om man tänker efter var det ju bara en tidsfråga. De har inte hållit distans, de använder inga munskydd, de träffar folk till höger och vänster, skakar tass och beter sig helt enkelt som om vi inte als skulle befinna oss i ngn pandemi.

Antal människor som kommit i deras närhet denna vecka är nästan hisnande. Trumpen reste över hela USA denna vecka. Debatt på ett ställle, kampanjstopp på andra. I Minnesota var han bland annat i onsdags och nu har flera politiker och andra som var med Trumpoen i onsdags låtit testa sig, Ingen är positiv…. ännu,.

Det låter i alla fall som om att de andra tillställningarna som skulle ske inom den närmaste framtiden har ställts in och Trumpen med Fru sitter i karantän i det Vita Huset i DC. Vi vet ju vid detta laget mera om detta virus och vet också att sjukdomsförloppet är långt och utdraget. Hittills verkar Trumpen med Fru endast ha milda symptom.

En intressant vecka inom, politiken har det varit och det verkar inte vara slut ännu…. Vad händer med valet om Trumpen blir inlagd på sjukhus och hamnar på ventilator? Ställs det in då eller blir det att välja mellan Pence och Biden? Och vad händer med alla röstsedlar som redan lämnats in. Går Trump rösterna automatiskt till Pence?

Sällan har detta land skådat en sådan oerhörd politisk cirkus och den lär fortsätta ett tag till…..

6 kommentarer

 1. Min första tanke var att detta är Fake news… att dom bara hittar på så att han slipper debattera nu när han ändå inte kan den konsten. Och att man försöker fördröja valet, men det lär man inte kunna göra?
  Ja-a, spännande tider nu!

  Gillad av 2 personer

  1. Att fördröja valet blir det knappast. Det står i grundlagen att valdagen är alltid den första tisdagen i november- oberoende av vad det är för slags val. Däremot kanske det blir med ngn annan, vem vet….? 🤔
   Beror nog på hur hela sjukdomsförloppet utspelar sig. Det är ju som bekant ganska långt och långsamt.
   Jag tror nog vi var många som trodde det hela var ‘fake news’ igår, men samtidigt är detta land så delat och dividerat just nu att jag inte tror att Vita Huset skulle våga hitta på ngt sådant….. 🤔

   Gillad av 1 person

  1. Ja, verkligen en intressant ‘turn of events’ för Trumpen. Överraskande är det ju inte. Han har ju sgs hela tiden påstått att viruset inte alls är så farligt som medierna och experterna påstår, och inte brytt sig om rekommendationerna, som nu är de samma i sgs hela USA. Som man bäddar får man ligga heter det ju…. 😉

   Gillad av 1 person

  1. Man får ju inte önska sjukdom på folk, men det var svårt att inte känna skadeglädje den morgonen då nyheten kom. Nu är han tillbaka lika arrogant som förut och förklarar att Covid inte är ngt att vara rädd för. Säg det till 200 000 amerikaners familjer som förlorat ngn till detta virus. Och till de miljontals amerikaner som saknar tillgång till sjukförsäkring och god vård. Han är en tyrann och måste bort!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.