Ännu kyligare!

Publicerad av

Men hörni?! Vi bor på samma breddgrad som Italien! Och idag var det inte varmare än ELVA Celsiusgrader!!! Och kvicksilvret kommer tydligen att fortsätta att peka neråt, för kylan lär skall fortsätta imorgon…

Är detta ett klagomål?, kanske nu ngn funderar. Nej verkligen inte! Efter våra långa och vanligen heta somrar, längtar jag bara till hösten så här års och nu kom den med råge! Till helgen har det lovats varmare igen, men just nu njuter jag av strumpor, skor, jeans och långa ärmar…

…och stickningen med varmt i koppen idag på eftermiddagen efter några timmar i köket och i bakandets tecken igen! Det är tillräckligt kyligt att ha på ugnen utan att luftkonditioneringen måste gå på högvarv och det blev både mera kakor och en blåbärspaj bakat efter förmiddagens Peloton cykelpass var avklarat.

Fast det allra bästa med denna tisdagen var nog att Bessie fick diagnos ställd, blev opererad och efter ngn timmes uppvaknande på parkeringen vid bilverkstaden fick Maken och jag åka och hämta henne. Efter dryga USD 600 har hon nya tändstift och lite anat och är alldeles frisk igen! Mamman i huset är mer än nöjd att det inte var värre än så, för Bessie är som sagt en trotjänare till åren kommen med en hel massa km på mätaren, så jag väntade mig en mycket större operation än så….!

När jag satte mig i bilen för att köra den korta sträckan hem, kollade jag mätaren igen… jag hade inte mina uppgifter exakta i mina tidigare skriverier om Bessie. Hon har hela 107 720 engelska mil på mätaren. Om man tar 107 720 x 1.6 blir det 172 352 euroepiska kilometer som vi kört med bilen sedan vi köpte den i oktober 2011! Inte så märkligt att jag är glad att Bessie är som ny igen, eller hur?

4 kommentarer

 1. Härligt med höstväder!
  Jag borde hinna baka jag med, kanske jag gör det ikväll eller imorgon så blir helgens sötsug snabbt åtgärdat. 🌞
  Då man hittar en bil som man verkligen gillar så betalar man gärna bort serviceräkningen. Nu är det bara att tuta och köra då! 👌😀

  Gillad av 1 person

  1. Och eftersom vi är så väldigt beroende av våra bilar och just köpt en, vill vi ogärna köpa en till just nu… Plus att ja, Bessie/min Honda har kört i ur och skur och levererat konstant, så det skulle kännas väldigt snopet om den gav upp nu. Dock har den ju en del km på mätaren….
   Skönt med bakning nu när det är svalare! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.