Hemmagym!

Publicerad av

Igår kom den, vår nya Peloton! Gymen runtomkring oss här i Förorten är öppna igen, men några sådana besök blir det inte för denna familj förrän vi är ur denna pandemi. Att träna med andra i samma byggnad medan detta virus härjar får nog vara för vår del.

Alltså sade vi upp vårt medlemskap för ngn månad sedan och började fundera på alternativ. Maken sökte på begagnade Peloton cyklar först och hittade en i delstaten Maine på östkusten. Enligt kvinnan som annonserade ut den var den splitterny, fortfarande i förpackning, och hon skulle sälja den för sgs ingenting och till och med betala portot att få den hitskickad till Minnesota! ( Det tar två dagar med bil mellan Maine och Minnesota. Runt 2-3 h med flyg.) Hon påstod att hon jobbade på sjukhus och pga av pandemin hade hon inte tid att använda sin Peloton. Detta lät lite för bra för att vara sant. Det förmånliga priset på cykeln och dessutom få den hit alldeles gratis! Maken, som har möjlighet att kolla upp läkare över hela landet och var de jobbar, just pga att han själv är läkare, kollade up kvinnan. Det fanns ingen sådan med namnet som hon uppgett i registret! Alltså, litade han inte riktigt på att denna cykel var ett så bra köp som hon påstod.

Det slutade istället med att han beställde en sprillans ny eftersom han inte hittade många andra än den som jag beskrev ovan. Vi är tydligen inte de enda som beställer sådana cyklar dessa dagar! I tre veckor fick vi vänta på leverans, men vår Peloton kom alltså på lördagen.

Först nya bilen och nu nya cykeln. Allt på en gång liksom!

Wien it rains, it pours!’, som det heter på engelska!

Som assembly required,, innan det roliga kunde börja
Dags för det första passet

Maken var mer än nöjd efter sitt första pass igår kväll. Han tränade med en otroligt snygg kvinna, så det kanske inte alls var så konstigt att han var så nöjd!

Fast visst är det häftigt ändå! Instruktören satt i en studio i London och hade cyklande med sig över hela världen! Alltså, dagens teknik!

Själv prövade jag också cykeln, men med ett lugnare pass. På skärmen cyklade jag igenom San Fransisco i 10 minuter och det var ju verkligen trevligt. Någon vidare hastighet hade jag inte, ville bekanta mig med denna nya grej först.

Sedan anmälde jag mig till min första lektion i spinning. Det var en lektion för nybörjare och skulle ske kl.08.30 denna söndagmorgon.

Min instruktör var naturligtvis ung, snygg och väldigt fräsch igenom hela passet

Jag rullade ur sängen endast 15 minuter innan det roliga skulle börja. Hoppade i träningskläder, fyllde vattenflaskan och gick morgontrött ner till cykeln…..

En halv timme senare var jag allt annat än trött! Eller jo, mina ben kändes som spaghetti, jag var genomsvettig och vattenflaskan var nästan tom, men morgontröttheten var som bortblåst! Den hade ersatts av en träningströtthet som hette duga, men vilken härlig känsla som infann sig! Säkert var träningspasset som jag deltog i mycket enkelt för en som är van, men jag var mer än nöjd att jag hade kommit igenom och var långt ifrån på sista plats, utan placerade mig någonstans i mitten bland de 1000 deltagarna från hela världen!

Senare på eftermiddagen ville Lillasyster pröva på.

Lillasyster är koncentrerad

Vi registrerade henne och hon fick bekanta sig med cykeln. Sedan satte hon sig upp i sadeln och valde en tur igenom de schweiziska alperna! Hon fullbordade inte turen, hon hade endast 8 minuter av 30 då hon var klar. Hon tyckte att det inte riktigt var så intressant ändå. Vi får se om hon tar upp det en annan dag istället.

För den som kanske inte sett en Peloton förut, så här ser de ut.

8 kommentarer

  1. Hello. Nä men åh vilken grej ni köpt ! En sån vill jag gärna ochså ha hemma. Verkligen nice. Vi har haft en motions cykel men vi har nog fått hitta takt pinnen själva och inte haft nån trevlig instrukttör som guidat oss. Hoppas ni får trevliga spinnings stunder hemma hos er. Heja Heja säger jag till dig och er 😀

    Gillad av 1 person

    1. Under normala omständigheter inget som vi skulle ha inhandlat, men tror att det blir bra det här. En riktigt bra motionscykel denna Peloton. Säljs nog hemma också. 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.