Nu skall här poströstas!

Publicerad av

Nu när jag är både amerikansk och finländsk medborgare skall det minsann röstas! Minnesota har primärval den 11.8 och idag kom röstsedeln med posten! Vi får poströsta i primärvalet och i presidentvalet också i november.

Detta primärval har egentligen inget med presidentvalet att göra, utan vi väljer kandidater som skall ställa upp för senaten och kongressen i Washington D.C.

Vackert så! Dessa behöver också väljas! I och med detta virus hålls inga vallokaler öppna utan all röstning sker via posten. Man måste registrera sig precis som vanligt och sedan får man alltså röstsedeln i brevlådan. Fyller i den och skickar in den. Klart som korvspad!

Jag har berättat förut att Minnesota har en klok guvernör och klok regering i allmänhet. Dessa kloka människor har beslutat att poströstning kommer att godkännas och gälla i denna stat. Det är tydligen inte lika enkelt i alla stater där det debatteras vitt och brett om vad som skall gälla detta annorlunda valår.

Jag tackar min lyckliga stjärna för att vi bor i denna stat, fyller i röstsedeln om ngn vecka och är glad och nöjd att min nya röst kan räknas på detta sätt!

6 kommentarer

  1. Måste säga att jag har varit väldigt nöjd med de ledande politikerna i vår stat. Inte alla stater är förunnade att ha kloka ledare vid rodret…..

   Gilla

 1. Vad roligt! Absolut skall man rösta i val, annars har man ju ingen chans att påverka!
  Låter som att ni har det bra ställt i alla fall i er delstat.

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag tycker att ledningen i Minnesota håller sig till fakta och gör kloka beslut, speciellt under denna pandemi. Dock gissar jag att ni inte hör mycket om staterna här i Mellanvästern på nyheterna….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.