Kortsnaggat

Publicerad av
Före

Precis som allt annat så stängde även djurkliniken dit vi tar vår hund för klippning I mitten på mars. Hon hade just fått vara på klippning ngn vecka före allt stängde, men som ni ser på bilden ovan, var denna stackars Lilly rejält skäggig förra veckan!

Efter att staten Minnesota började öppna igen, ville förstås alla hundägare få sin pälsklingar klippta. Så även vi.

Jag ringde för att höra mig för…. Den trevliga receptionisten i den andra ändan ville veta nära jag ville ha tid för klippning för hunden. Jodå, ‘first, available appointment please’ slog jag till med och tänkte mig en vecka senare.

Det blev hela sex veckor senare!!!

Så förra veckan fick jag äntligen sätta en mycket skäggig hunddam i bilen och åka iväg till djurkliniken. Någon vecka tidigare hade jag och Dottern faktiskt hjälpts åt och klippt en del av pälsen runt ögonen så att stackars Lilly skulle kunna se igen. Lilly är nu nio år och en lugn, lojal och mycket trygg i sig själv äldre hunddam. Litade helt och fullt på mig och Dottern fast vi kom farande med en stor sax., Vi lade kopplet på henne, så att det skulle vara lättare att hålla fast henne. Dottern klippte mycket försiktigt bort pälsen runt ögonen medan jag strök Lilly över ryggen och berättade i lugnande ton vad som pågick. Det gick över förväntan och efter bara några minuter var hennes fina hundögon befriade från all päls och hon kunde se igen. Jag tog av kopplet och hon sprang och sprang! Gjorde ystra, stora cirklar på bakgården och skällde av glädje. Som för att säga:

– Jag kan se igen! Jag kan se igen!

När jag lämnade Lilly ute med hundfrisören förra veckan, var hon till en början lite nervös. Efter några minuter medan kvinnan kände på Lilly och undersökte hennes päls och pratade med mig, märktes det att Lilly kände igen henne. Hon slutade darra och när jag några minuter senare åkte iväg och kvinnan ledde in Lilly till djurkliniken, viftade hon till och med på svansen.

Fyra timmar senare plingade det till i mobilen. Lilly var klar att hämtas. Bara att sätta sig i bilen igen och åka tillbaka.

Jag gick in och betalade och fick sedan ta emot en nästan naken, men mycket glad hund!

Efter

Väl hemkommen gjorde hon åter ystra cirklar ute på gräsmattan i värmen. Måste kännas skönt att få bort den där enorma vintertröjan!

Kortsnaggad och kan återigen njuta av solen

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.