På jakt med ljus och lykta….

Publicerad av
Men Ninjamasken på plats

… och med Ninjamasken på plats begav jag mig ut i folkmängden i förmiddags. Nej, nu handlade det inte om några demonstrationer, utan om en helt annan slags jakt.

Det var nämligen så att en viss Svåger messade för ngn dag sedan och bad om att få en kryddblandning hemskickad till Österbotten. Svågern och Systern med familj var hos oss för tre år sedan i juni och hälsade på och jag tror att det var då som de först inhandlade denna krydda och tyckte bra om den.

Förra sommaren hade jag med en burk åt dem då jag åkte hemhem på besök, men av helt förklarliga skäl, blir det ju ingen sådan resa i år. Trots att Maken har ledigheten försäkrad och ungdomarna likaså….

Istället begav jag mig alltså idag ut på jakt efter denna krydda, som verkligen inte är lätt att hitta. Dock trodde jag nog att samma affär där jag köpte den förra året, skulle sälja den fortfarande.

Iklädd min nya, svarta, icke så smickrande Ninjamask åkte jag då till den där affären som jag mycket sällan handlar mat vid. ( Typ en gång i året då en viss krydda behöver inhandlas! 😉)

Som befarat var affären absolut proppfull med människor. Nu rekommenderas det här att man bär ngn slags form av munskydd ute på allmänna platser, speciellt om du befinner dig inomhus. Undertecknad som var helt emot dessa munskydd, har nu helt gjort en helomvändning och blir glad när jag ser hur många som följer rekommendationen. Likaså vid denna affär. Alla anställda bar munskydd och de flesta av kunderna. Att detta var extra viktigt idag märktes ju direkt eftersom det var mycket svårt att hålla distans i en sådan full affär.

Kryddorna hittade jag snabbt och två burkar åkte direkt ner i kundvagnen. Eftersom jag nu ändå befann mig vid en mataffär, var det ju lika bra att jag inhandlade de där varorna som jag annars också hade på listan: mjölk, ägg, yoghurt, jordgubbar etc.

Hemkommen med kryddan var jag glad och nöjd. Bort med Ninjamasken, tvätta händerna och packa upp maten. Nu gäller det att hitta en lämplig låda att posta kryddan i och att ta sig till posten… iklädd Ninjamasken. ( som för övrigt nu blivit tvättad och hängd på tork i väntan på nästa utflykt)

Efterfrågad krydda

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.