Regler och förordningar

Publicerad av

På måndagskvällen höll stadsfullmäktige i Förorten möte. Ett helt vanligt möte som annars också skulle ha hållits. Dock hade de lite annat att diskutera denna gång: hur göra i Förorten med vägarna och hur hålla befolkningen på säkert avstånd från kaoset i Minneapolis?

Imorse tog jag del av bestämmelserna via sociala medier. Borgmästaren i Förorten får själv bestämma de första tre dagarna vad han tycker är bäst. Efter det behöver han fråga råd av stadsfullmäktige och de besluter tillsammans vad som skall göras.

Vägarna i Förorten kommer att fortsätta att stängas vid 22 tiden på kvällarna tills vidare. Om man är ute efter kl.22 behöver man ha ngn slags orsak att vara ute: som att vara på väg till eller komma hem från arbetet. Eller om man förstås jobbar på ambulans, brandbil eller polisen.

Om man däremot blir stoppad av polisen och inte har ngn riktigt orsak att vara ute, kan man få ett av två s.k straff. Antingen ett 90 dagars fängelsestraff eller böter på USD 1000!

Sonen jobbar sent ikväll Egentligen till kl.22, men affären låter honom åka hem kl.21.45 så att han säkert är hemma vid 22. Likadant var det igår kväll.

Protesterna i Minneapolis fortsätter, dock i en mycket lugnare ton. Ni har kanske läst att folk från andra stater kom in till Minneapolis för att utnyttja situationen och det var främst de som började bränna ner byggnader och förstöra.

Något som verkligen också hjälpte igår var att den avlidne George Floyds bror kom på besök. Smärtan över hela honom var uppenbar när han stannade vid stället där hans brors liv så brutalt togs av polisen.

Lite senare höll han ett litet tal för de som var samlade och fridfullt protesterade och bad dem att fortsätta att demonstrera, men att göra detta lugnt och fridfullt för annars kommer de ingenvart. Kloka ord av en djupt sörjande man. Han uppmanade också alla att läsa på och ta reda på information och rösta på rätt kandidater. Inga namn nämndes, men alla förstod ju nog…

Flera av mina bekanta har åkt ner till demonstrationerna och tagit del av dem. Flera av Dotterns bekanta likaså. Det är mycket av USAs historia som ligger bakom i allt detta och på ngt sätt känner jag att jag inte riktigt är en del av denna historia ännu fast jag numera är amerikansk medborgare. Fast berörda är nog alla på ett eller annat vis. Det går liksom inte att vara oberörd, för det amerikanska samhället behöver ändring och det amerikanska samhället behöver också få en president som stöder alla kulturer, språk och alla färger och inte uppmanar till våld istället för fred.

Han som inte skall nämnas kan inte komma bort från sin post fort nog. Ge oss Barack Obama tillbaka tack! ( Dock är detta tyvärr inte möjligt eftersom han redan suttit som president i 8 år. Drömma kan man ju dock…)

Liljekonvaljen som blommar vid sommarstugan får symbolisera den fred som detta land nu så desperat behöver.

2 kommentarer

 1. Ja, det behövs förändringar åt ett varmare, positivare, snällare och medmänskligare klimat på många håll i världen. Rasismen och främlingsfientligheten måste motas undan. Och det behövs trygga och kloka ledare, inte såna där onämnbara idiotledare.

  Gillad av 1 person

  1. Förhoppningsvis lyckas vi få bort en viss idiot från det Vita huset i november- hoppas kan man ju alltid.
   Och ja, det ligger en lång historia, som börjar med slaveriet i USA, bakom allt som bubblar till ytan nu. Mycket bra- synd bara att liv måste sättas till för att orättvisorna skall dagas. 😔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.