Plus trettioåtta…

Publicerad av

… grader! Sommaren kom. Ingen tvekan om den saken alltså. Det hade lovats runt +32 grader varmt idag, officiellt landade vi på en grad mera än så, men på vår veranda kring 18 tiden såg den i Jakobstad inköpta termometern som på bilden ovan.

Det är inte ofta vi äter inomhus på sommaren, men ikväll blev det just så. Dottern kom hem efter sin 8.5 timmes långa arbetsdag som tillbringades mestadels ute hade hon inget som helst intresse av att äta ute i denna värme. Under takfläkten på verandan visserligen, men nej tack….

Jag borde inte klaga, sommaren är alltid efterlämngtad, ännu mera just denna vår med virus som härjar. Trettioåtta grader är väl kanske att ta i lite ändå….

I övrigt var det en bra måndag. Kontakt med både Faster i Jakobstad och Kusin i Sverige har jag haft och ungdomarna avverkar de sista skoldagarna denna vecka. Inga avslutningar och inga större fanfarer, men de ser båda väldigt fram emot att vara klara med detta högst ovanliga skolår!

Inga beslut om hur hösten kommer att se ut ännu…. Jag gissar att lågstadierna kommer att ha skola som vanligt, men de högre årskurserna kommer att fortsätta på distans…. Vi får ju se om jag har rätt.

Idag fick jag också ett telefonsamtal från min nya chef! Det kändes bra och konstigt på samma gång eftersom min nya chef samtidigt är min kollega och goda vän. Vi diskuterade våra familjer och privatliv nästan en halv timme innan vi började diskutera jobbet och hur det hela ser ut inför hösten: just nu är planen att öppna igen. Ännu vet vi inte hur det hela kommer att se ut. Det är fruktansvärt svårt att hålla 2-4 åringar 2 m ifrån varandra eller be dem bära munskydd hela dagarna! Tvätta händerna regelbundet gör vi ju med dem i alla fall, så det är inget nytt, men resten….? Vi får bara vänta och se vad som händer med viruset. Nu när staten öppnar igen ökar fallen, helt enligt väntat…..

Nu är det kväller och sängdags igen. Imorgon väntas mera hetta, men förhoppningsvis blir det svalare till onsdagen…..

6 kommentarer

 1. Oj, ni har verkligen haft det hett. Här har vi också haft sommarvärme. Igår tillbringade jag halva dagen med att jobba ute i trädgården.
  Spännande att se hur ni skall fixa hösten och de utmaningar det innebär med att öppna upp ni i denna Corona tid.

  Gillad av 1 person

  1. Ja pust. Sitter fortfarande ute på måndagskvällen, och det är ännu över 29 grader varmt. Sommarvärme som nog egentligen hör hemma i juli! Trevlig tisdag önskar jag dig! 😃😎

   Gilla

  1. Har förstått att sommarvärmen kommit till Norden också. Trettio är lite galet mycket, inte sant?!
   Det blir många förändringar med detta virus…. på gott och ont gissar jag. 🤔

   Gilla

   1. Ja trettio grader blev lite övermäktigt så här i starten. Det kunde väl trappa upp lite försiktigt 🙂 Men nu är det svalare och till helgen väntas regn.

    Gillad av 1 person

   2. Precis. Jag håller med! Svalare hos oss med, +29 utlovat idag, vilket kanske låter grymt. Däremot beror det mycket på hur kvavt det är och idag har vi sköna, torra vindar från Kanada som gäller, vilket gör att luften känns så mycket behagligare. 😎☀️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.