Debatt på Facebook

Publicerad av

Ger ni er in i debatter på Facebook? Om ni gör, hur brukar det gå? Hamnar ni ge med er eller ger sig de som ni debatterar med?

Det är inte ofta jag gör det, men ibland så…. När måttet är rågat och jag liksom inte riktigt orkar med en debatt som inte ens borde debatteras liksom.

Som igår kväll. Minnesotas guvernör Tim Walz ( alla delstater har en liten president så att säga. Dessa kallas guvernörer och de i sin tur lyder under Han Som Inte Skall Nämnas i D.C.) har ända sedan detta kaos med Covid började i mitten på mars för oss, uppdaterat hela befolkningen ‘live’ varje onsdag eftermiddag. Han har gjort sitt allra yttersta att hålla sig borta från det politiska och istället lyssnat till läkare och experter och har tillsammans med Minnesotas regering fattat kloka beslut. En före detta lärare och rektor blev han vald till guvernör för ngt år sedan. Inget lätt jobb att ha i dessa tider.

Igår på eftermiddagen informerade han pressen och befolkningen igen. Mycket sansade beslut har igen fattats. Staten har börjat öppna, Covid fallen stiger alltjämt, men för att rädda ekonomin behöver staten komma igång igen. Dock långsamt och med allas hälsa i beaktande. Naturligtvis.

Nästa fas i öppningsskedet sker den 1.6. Då skall friseringssalonger, restauranger och kanske till ch med simbassänger få öppna. ( åtminstone de privata.) Med sommaren sgs här passar det alldeles utmärkt att restaurangerna endast kommer att få servera måltider utomhus och med större avstånd mellan borden. Personalen kommer att behöva bära munskydd och reservationer måste göra vid den resturang där man önskar äta.

Vackert så. Inga problem. Tycker jag….

Sedan då till Facebook där jag följer den lokala tidningen och råkade se debatten om huruvida detta var ett bra system och varför öppnas inte hela staten på en gång. Nu när staten öppnar är viruset ett minne blott eller hur? Och vad händer om jag sitter ute vid en restaurang och äter och det börjar regna? Och varför kan vi inte göra som Sverige där inget stängs och livet flyter på som vanligt utan några som helst restriktioner?

Är man gift med en läkare som dagligen jobbar med Covid patienter är man. Och då kan det gå som det gick….. Nämligen att jag kommenterade på än det ena, än det andra och sedan hade ingen mycket mera att säga. Med respekt och inga personliga påhopp naturligtvis. Sådant är ju helt onödigt, eller hur?

Men nog är det märkligt ändå vad folk tror, tycker och tänker i denna situation. Är det likadant där hemma med stora, öppna debatter med arga människor eller tar folk det lilla lugna?

2 kommentarer

    1. Jo jag håller med. Oftast håller jag mig borta från dem också, men den här gången gick det inte. Dock tycker jag det är helt onödigt med personliga påhopp. tyvärr delar inte alla min åsikt om den saken….

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.