KaratnänSyssla: att skriva tackkort

Publicerad av
En del av eftermiddagen tillägnades åt att skriva tackkort

I postlådan på långfredagen hittade jag ett stort kuvert adresserat till mig i min chefs vackra handstil. Det är ju inte ofta numera som man får post i en brevlåda, har ni tänkt på detta? Vanligen dimper ju posten ner elektroniskt och snabbt går det.

Min chef hade åkt in till jobbet för att att ta hand om en del administrativa uppgifter och där väntade det tackgåvor från flera av våra familjer till oss alla som jobbade där. Eftersom vi alla befinner oss hemma i våra respektive hörn i olika Förorter här runtom Tvillingstäderna, beslutade hon att skicka dessa tackgåvor åt oss.

Efter att jag hade tömt postlådan på Långfredagen, öppnade jag inte posten. Jag visste ju vad det handlade om och tänkte att jag öppnar det stora brevet senare….

Sent på kvällen innan jag kröp i säng öppnade jag brevet. Inuti låg det två andra brev från två av våra familjer. Vackert och personligt skrivna tackkort. Den första gåvan som jag öppnade innehöll ett gåvokort på hela 50 USD vilket inte helt förvånade mig. Familjen som jag fick det av har alltid varit enormt generös.

När jag sedan öppnade det andra brevet visste jag inte riktigt vad jag skulle tro. En hög med kontanter föll nämligen ur kuvertet och jag räknade snabbt igenom högen…. hela 200 USD!!

Eftersom det var sent på kvällen ville jag inte skicka ngt meddelande åt min chef via mobilen, utan skrev ett mejl åt henne istället. Var detta ett misstag kanske? Skulle denna summa pengar kanske var en gåva till vårt lilla dagis istället och inte till mig?

Svar fick jag nästan direkt på lördagen där min chef skrev att alla vi sex stycken lärare som jobbade på vårt dagis hade fått samma summa! Den här familjen var så tacksam och ville på ngt sätt kompensera oss för våra uteblivna löner nu när vi inte kunde jobba och måste stänga vårt dagis.

Jaha, hur skriver man och tackar nästan vilt främmande människor för en sådan gåva då?

Detta satt jag en stund och funderade på idag på eftermiddagen medan det märkliga vädret härjade där ute. Till slut fick jag ihop ngt som jag tyckte dög och imorgon skall jag göra ngt så exotiskt som att faktiskt köra iväg med tackkorten till posten!

Dagens märkligaa väder: sol, snöfall, minusgrader och mera snöfall, Inget stickande utomhus idag!

2 kommentarer

  1. Vilken överraskning!!! Så himla snällt av dem, oavsett summa som gåva … bara tanken att skicka iväg brev är tack nog kan man tycka. Men grattis!!!
    Då blir det shopping i helgen … eller inte … ni har väl också en riktig lockdown som oss i Spanien? Allt är stängt menar jag, förutom mataffärer och apotek.

    Gillad av 1 person

    1. Ja, verkligen snällt och oväntat! Fick tackkorten postade idag, handskrivna förstås. Dock ingen shopping eftersom, precis som hos er, allting är stängt förutom mataffärer, bensinstationer och apotek.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.