Karantänzumba och nytt projekt

Publicerad av

Min Zumbagrupp har en sida på Facebook dit jag hör. Tidigare i veckan stängde mitt gym där jag och familjen är medlemmar. Ingen aning när det öppnar igen, det beror förstås på Covid….

Någon dag efter stängning meddelade min Zumbainstruktör att hon försökte slita ut ngt sätt där hon skulle kunna fortsätta att hålla hennes lektioner så att vi kunde fortsätta att dansa hemma, med henne som ledare och hålla oss mera fysiskt igång.

Igår satte hon en länk på Facebook sidan vår och idag skulle vi ta lördagszumban virtuellt och i karantän!

Sagt och gjort! Jag steg upp och lade på mig Zumabkläderna imorse, fyllde vattenflaskan och loggade in till nätsidan och länken. Hade en del tekniska problem först, men med Makens hjälp fick vi på ljudet och Zumba kunde komma igång. Vi var en hel del som var med visade det sig, nästan 20 stycken till antalet hade loggat in och spenderade en timme i karantänzumba! Det var hur kul som helst! Min fantastiska instruktör hade med flit valt äldre låtar, sådana som vi alla kände till, vilket förstås var mycket smart tänkt eftersom hennes rörelser var ngn sekund före musiken, helt enkelt pga att ljud och ljus tar sig fram med olika hastigheter.

Efter Zumba passet var jag alldeles svettig och mycket nöjd och alla vi som hade medverkat tackade vår härliga instruktör för tanken och för att hon tog detta initiativ! Mycket uppskattat!

Förhoppningsvis håller hon flera lektioner, hon trodde att hon hade möjlighet, men vi får ju se…. Hemma har hon två bångstyriga småpojkar som inte har mycket att göra för tillfället just nu, så det är säkert inte så lätt det heller.

På eftermiddagen bakade vi bullar igen! Lillasyster ville nämligen lära sig hur! Hon tyckte inte det var svårt, men blev nog lite förvånad över hur länge hela processen tar…

Eftersom jag blev färdig med en filt igår, var det bara att lägga igång nästa projekt idag. Jag hade redan inköpt garn för flera veckor sedan och den här gången blir det en til filt, naturligtvis! Jag kom nämligen på att vi inte har en filt för Makens och mitt sovrum och eftersom jag fryser för jämnan, är det nog verkligen hög tid att jag stickade en!

Denna filt kommer att gå i trevligare färger. Blått, vitt, och ljust grönt.

Alltså satte jag upp maskor och började på…. Inga svårhanterliga mönster för min del. Jag verkar ha svårt att hålla reda på räknandet för jämnan. Det är alltid ngt eller ngn som i misstag stör och så tappar jag räkningen. Då är det lika bra att hålla sig till enkel slätstickning och låta färgerna bilda mönstret. Som sagt, inget proffs är jag, med roligt är det!

8 kommentarer

 1. Vad bra att det går att ordna karantän zumba…finns det inga bilder på det ?Kunde ju va trevligt för oss som inte prövat på att få de det ? Vad flitig du är som både zumbar stickar och bakar…
  Jag får inte ens ihop till ett längre inlägg på bloggen nu. Lusten rann lite av mig … Så mycket med uppdateringar gällande corona nu …

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag hade tänkt ta bild av min instruktör där på skärmen, men var alldeles för ivrig att hänga med och glömde bort det….. tyvärr.
   Jag måste hitta på olika sysslor att hålla mig själv igång här hemma. Maken jobbar sgs dygnet runt tillsammans med annan vårdpersonal och nu står deras sjukhus i beredskap att ta emot 100 Covid patienter. Om jag sitter hemma och rullar tummarna kommer paniken krypande…..

   Gilla

   1. Verkligen. Dock säger nog experterna att det bara var en tidsfråga när detta skulle ske eftersom världen blivit så liten…. 🤔

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.