Med klackarna i taket!

Publicerad av

Strunt i den där galna Corona sade mamman igår och tog fram mixern, ingredienser och lade igång en deg kanelbullar. Med musiken från Mamma Mamma Mia filmerna på högsta volym lade hon igång ett hejdundrande bak med mjöl över helahavla köket!

Det kändes absolut skönt och befriande efter en tung förmiddag. Det är nämligen så att chefen ringde mig ( och alla mina andra arbetskamrater också för den delen) och berättade att vårt lilla dagis inte klarar av denna tunga finansiella börda med att vara stängt så länge som Minnesotas Guvernör Tim Walz vill att vi håller stängt, så vi måste helt enkelt stänga allt på obestämd tid. Vi jobbar i en kyrka och kyrkan har förstås nu också stora finansiella problem i och med att inga aktiviteter hålls och den drar helt enkelt inte in pengar den heller. Nu var vårt lilla dagis helt självförsörjande från kyrkan, vi bara använde utrymmen i den, men ändå….

Nu är jag och mina arbetskamrater uppsagda och det känns oerhört trist. Helt förvånad var nog inte ngn av oss, men jobbigt att få det hela bekräftat var det. Mest jobbigt är det nog för Chefen som har byggt upp dagiset från grunden och går i pension i vår….

Alltså behövde mamman ngt att göra här hemma i karantän och att sysselsätta tankarna med ngt. Och vem tycker inte om finländska kanelbullar?

Goda blev de!

10 kommentarer

  1. Jo det hoppas vi alla. Just nu ser det lite mörkt ut, men i dagens läge ser ju allting lite mörkt ut…. Nej, den här familjen kan äta bullar- snart är alla uppätna redan! 🤔😉

   Gilla

 1. Så trist, men som du säger, kanske inte helt oväntat.
  Det är skrämmande att läsa hur många arbetslösa det förmodligen kommer bli under denna tid. Usch!
  Men du hittar säkert något passande om ett tag, tror du inte? 🙂

  Kanelbullar!!! Vill baka, men har ingen jäst hemma, och den affär som har den jäst jag endast kan baka med ligger alldeles för långt bort för att gå till, enligt de nya reglerna. :-/

  Härlig fredag och glöm ej mjöljken till 😉

  Gillad av 1 person

  1. Tack. Möjligheten att vi öppnar i höst igen finns, efter att allt detta är över. Vi får bara se tiden an…..
   jodå, att totalt stänga hela samhällen går ju inte för ekonomin i längden. Dock om alla är sjuka eller döda, vem
   spenderar pengar då?
   Knivigt problem!
   Maken lyckades efter besök i flera olika affärer hitta mjöl, så jag kan fortsätta att baka- skönt med deg att knåda! Här finns inga regler på hur långt man får gå/åka- dock rekommenderas inga resor utanför hemstaten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.