Ut kom de!

Publicerad av

Även i dessa galna tider behöver mera normala saker hända. Då Dottern var hemma på jullov i december och besökte tandläkaren hittades, med hjälp av röntgen, fyra visdomständer på väg in. Tandläkaren ordinerade operation eftersom tänderna inte skulle ha tillräckligt med utrymme då de började komma närmare ytan.

Sagt och gjort. Under vårlovet vankades operation.

Trots Coronavirus, karantän, och allt annat som pågår i dessa tider, blev det imorse operation. Redan vid åttatiden på morgonen infann Dottern och jag oss vid kliniken.

Eftersom hon nu är nästan 20 år gammal, skrev hon själv på alla papper. Mamman måste dock fortfarande betala för kalaset som endast delvis täcks av vår försäkring.

Sedan fick Dottern sätta sig ner i väntrummet, medan mamman ombads att gå ut till bilen och vänta i den för att ha så få människor där som möjligt under dessa nya restriktioner.

Med medhavd bok tänkte jag tillbringa en bra stund i bilen, men blev ytterst förvånad då jag fick veta att operationen väntades ta endast runt 30 minuter.

Jo, det stämde tydligen. Precis 35 minuter efter att jag hade gåttt ut till parkeringen ringde receptionisten mig och bad mig komma in för att hämta delvis nedsövd och trött Dotter.

Läkaren fick jag också träffa. En trevlig, karl i Makens ålder som genast ingav förtroende och kunnande. Dottern hade skött sig exemplariskt, tänderna var nu ute och vi kunde åka hem så fort hon tyckte att hon var redo. Sköterskan kom och gav mig instruktioner och recept på mediciner som behövde fyllas vid apoteket.

En stund senare var vi hemma och Dottern kröp i säng och sov en stor del av dagen. Framemot eftermiddagen kom hon ner i köket och var hungrig. Då smakade potatismos och leverkorv gott att försiktigt mala sönder mot den övre gommen.

Nu är det kväller och sängdags och Dottern har kommit förvånansvärt långt under dagen.

Tummen upp för potatismos med ost och leverkorv! Spegeln? Jo, då munnen, tungan och hakan är bortdomnade behöver man lite assistans för att se att maten hamnar rätt!

4 kommentarer

  1. Skönt för dottern att få det där överstökat. opererade de ut alla på samma gång? Hon ser nöjd ut i varje fall! För år och dagar sen då de tog ut mina så tog de bort från en sida av munnen åt gången.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.