Ödelagt

Publicerad av

Jag håller nästan daglig kontakt med släkt hemma på den östra sidan av Potten och nog är det intressant måste jag säga. Oavsett kultur och språk beter sig människan helt lika då det kommer till hamstrande av matvaror och toalettpapper verkar det som.

Jag åkte och handlade igår kväll efter en helg hemmavid och fick det bekräftat som var och varannan nu hojtar över sociala medier, vare sig de befinner sig i USA, Sverige eller Finland ( och säkert resten av världen också.): tomma hyllor överallt. Visserligen var det söndag kväll efter en helg då hela den värld som vi känner så väl, så gott som har rasat samman och alla försöker hålla sig borta från alla på obestämd tid, men ändå….

Detta var hyllorna som normalt håller bröd.
Köttdisken gapade också sgs tom.

Tidigare på kvällen gräddade jag en stor köttbit i ugnen, kokade glaserade morötter och gjorde potatisgratäng till. Så ngt kött behövde jag alltså inte köpa eftersom jag själv hade shoppat i vår egen frys den kvällen.

Grisköttet blev riktigt gott gräddat i varmluftsugnen och med de färggranna morötterna runtomkring blev det nästan en festmåltid.

Före min shoppingrunda sent på kvällen, strax innan affären skulle stänga tog jag en promenad med hundarna. Det var en riktigt kall kväll, men ändå skönt att komma ut i den friska luften.

Vårt område var allt annat än livligt måste jag säga….

Tyst, öde och riktigt kyligt.

Nu är det måndag kväll och jag och barnen har avverkat den första vardagen hemma. Det har varit en riktigt skön dag måste jag säga. Dottern var extra produktiv och bakade en sats kanelbullar med överseende av mamman. De blev riktigt goda, även om det belgiska pärlsockret gör att det ser ut som bullorna har tänder!

Finskamerikanska bullar med belgiska tänder gott folk!

Imorgon blir det en annan dag i hemmakarantän. Vi får se vad den dagen för med sig…..

2 kommentarer

  1. Det är galet… visst behöver vi toapapper, livsmedel… men alla har inte råd att hamstra, och alla borde ha möjlighet att handla då och då. Man tror hos oss att affärerna kommer att hålla öppet, kanske begränsar tiderna lite så att det inte är 9-21 som gäller alla dagar, – men, intressanta tider.

    Gillad av 1 person

    1. Affärerna har själv redan begränsat sina tider här hos oss och reserverar en viss tid för äldre och mera utsatta för att handla och ber resten av befolkningen att undvika att handla då. Mycket bra tycker jag! 😃

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.