…och så stängs skolorna

Publicerad av

Minnesotas guvernör, Tim Walz stängde hela statens skolor imorse med början inkommande onsdag. Helt väntat, så när detta besked kom, anlände det endast en timme senare besked från barnen skoldistrikt att det blir ingen skola på måndagen och tisdagen heller eftersom lärarna har förberett sig på detta och eleverna fortsätter sina studier via nätet imorgon, måndag för två veckor framåt. Efter de två veckorna tar vårlovet vid och efter det får vi se.

Mitt lilla dagis har också stängts och jag är nu hemma med ungdomarna i åtminstone två veckor framåt. Märkliga tider vi lever i, men helt nödvändigt för att förhoppningsvis minska spridningen av Covid-19. Siffran med fall ökar nu fort här i Tvillingstäderna och 35 fall har rapporterats Rätt drastiskt uppåt från gårdagens 21. Endast en ligger på sjukhus hittills, men Maken och hans kolleger har alldeles just avslutat ett krismöte via videosamtal för att utmåla olika situationer och hur dessa skall hanteras. Eftersom de jobbar inom anestesi har de tillräckligt med utbildning att också hoppa in inom intensivvården, skulle detta behövas.

Detta är söndagens verklighet hos oss. Hur har ni det där ni befinner er?

4 kommentarer

 1. Skolorna stängs 18 mars hos oss och distansundervisning gäller till den 13 april.
  Hela samhället är i stort sett stängt tills dess – gränserna snart också.
  Blir en annorlunda vår och sommar, tror inte vi återhämtar oss förrän mot hösten om ens då – nya virus kan dyka upp.
  Skrämmande.

  Gillad av 1 person

   1. Jo det finns ju alltid de som inte tror på det allvarliga i situationen….. påsken här är endast söndagen den 12.4. Vanliga dagar annars.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.