Annullerat liv

Publicerad av

Tjugoett fall med Coronaviruset här i Tvillingstäderna idag, lördag den 14.3 2020. De flesta patienterna är hemma och repar sig, men en befinner sig tydligen i kritiskt tillstånd på ventilator på universitetssjukhuset.

Livet har verkligen ändrat på bara några dagar. Precis som i resten av världen är livet helt enkelt annullerat. Eller vad sägs om följande:

 • Dottern är hemkommen från universitetet i grannstaten där fallen med Covid-19 är ngt flera än här i Minnesota. Till dags datum 27. De normala föreläsningarna är annullerade just nu till mitten på april.
 • Lillasysters lägerskola till norra delen av staten inkommande vecka är annullerad. Jag behöver väl knappast skriva att hon blev grymt besviken…?
 • Hädanefter på obestämd tid kommer alla lektioner i harpa att skötas via videosamtal. Tur att den möjligheten finns.
 • Dagens uppträdande med harpan annullerades igår kväll.
 • Sonen har blivit anställd av sin skola för att hjälpa till med olika tillställningar som ordnas i skolans auditorium. Han sköter om ljus och ljud för fester, konserter o.dyl. Eftersom allt detta nu har blivit annullerat, är han sgs arbetslös en tid framöver. ( Tur att han bor hemma ännu!)

Skolorna har ännu öppet, men ni vet ju hur fort allting ändrar just nu, så detta kan nog ändra ännu förrän helgen är slut.

Och likadant med mitt arbete. Ännu denna lördagskväll lär vi skall ha öppet inkommande vecka, men vi får ju se hur det blir med den saken….

Museer är stängda. Likaså bibliotek och alla sportevenemang har ställts in. Både på professionell nivå och på skol och klubbnivå. Alla teatrar, konserter o.dyl evenemang är inställda tills vidare de med och nu sitter vi hemma.

Dock står ju inte sjukvården stilla, speciellt inte nu och Maken jobbar som vanligt. Masker för skydd mot viruset har provats och hans finns redo på jobbet om den skulle behövas. Nya direktiv kommer varje dag, två ggr om dagen, så då ringer han in för att ta reda på vad de senaste direktiven är. Inga fall med Covid-19 ännu på hans relativt lilla kommunala sjukhus , men intensivavdelningen står redo skulle den behövas. Eftersom han jobbar inom anestesin, kommer han inte direkt att jobba med de sjuka patienterna, OM det finns tillräckligt med personal tillhanda.

Det är otäcka tider vi lever i, men det är bara att ta en dag i taget och hoppas att alla dessa åtgärder kommer att hjälpa och sakta ner spridningen så att sjukvården hinner med.

Under tiden gäller det att hitta på sådant som är normalgöra och trevligt…

Inte precis roligt, men nödvändigt att få ugnen städad en lördagseftermiddag.
Så att laxen blev extra god då den gräddades i ren ugn!
Medan jag tillredde laxen blev det spännande spel nere i källaren! Här är det MarioKart och före det blev det gamla, hederliga kortspel!

2 kommentarer

 1. Låter ungefär lika som här , spännande tider. Hoppas att allt ebbar ut snart…
  Tur att man inte hade bokat nån resa, fastän jag gärna skulle ha ett miljöombyte….
  Det där med ugnen är något jag också borde göra, kanske det blir idag får se.
  Ha en skön fortsättning på helgen!

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror det viktigaste i dagens läge att inte få panik, utan försöka ta det här nya normala lite med salt och lugn och ro. Hur bra det går får vi ju se sedan….jag har en hel del små projekt på lut nu när jag kommer att vara hemma åtminstone två veckor, troligen längre. Bara att gilla läget och andas lugnt. Skönt att få ugnen städad! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.