Nu händer det ett och annat

Publicerad av

Mitt i den fartfyllda arbetsdagen kom det ett snabbt skrivet meddelande från Dottern vid universitetet. Vårlovet för henne börjar inkommande måndag och på fredagskvällen kommer hon hem på bussen. Detta lov kommer fortfarande att hållas i dessa virustider, men ngn återvändning till skolan blir det inte förrän i mitten på april! De studerande väntas stanna hemma och plugga själva med hjälp av sina professorer via nätet i tre veckors tid för att försöka minska spridningen av det nya Coronaviruset.

Maken och jag var inte så överraskade, men då vi pratade med Dottern via FaceTime några timmar senare, var hon nog en aning överraskad över dessa drastiska metoder.

Annars var det inte så mycket att diskutera. Dottern packar en extra väska, tar sina högt älskade blommor till väninnan som bor i lägenhet och stannar ( endast de studerande som bor i studentbostäder och tätt inpå varandra ombes åka hem) vid universitetet. Väninnan får agera styvmamma åt dem i Dotterns frånvaro.

Vidare fick vi veta denna kväll att lägerskolan för åk 6 som Lillasyster skulle åka på nästa vecka har annullerats. En mycket besviken Lillasyster, var ledsen, men inte helt överraskad eftersom hennes lärare hade berättat under skoldagen att rektorerna och skolornas hälsopersonal skulle hålla ett möte och diskutera huruvida det skulle bli med lägerskolan. Den blev alltså annullerad…

Ännu håller skolorna lektioner och de flesta åker till sina arbeten som normalt. Hittills har vi fem fall i Minnesota, varav alla kommer att tillfriskna.

Vi väntar och avvaktar och försöker på samma gång leva så normala liv som möjligt. Annat kan ju inte göras….

2 kommentarer

  1. Det är ju bra att kunna studera hemifrån, dock vill ju inte alla studera på egenhand. Men roligt för er att få ha henne hemmavid! 😊
    Förstår att lillasyster inte var så nöjd, men säkerheten framför allt. Hoppas ni får hållas friska!

    Gillad av 1 person

    1. Jo det blir lite lyx att ha hela familjen samlad så här på vårvintern. Mycket trevligt! Studier via nätet blir nog inte det lättaste det heller, ändå tycker jag att det var ett klokt beslut. För drastiskt kanske många tänker, men vi vet ju inte riktigt ännu hur det här viruset smittar….. 🤔

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.