Inga (Ute)måsten

Publicerad av

Då vädret bjuder på en ovanligt härligt vacker vårdag i början på mars så finns det helt enkelt inga måsten. Eller, jo det finns det ju inomhus, men inte utomhus.

Låt mig förklara….

Måsten finns det ju alltid: jag borde göra si, jag borde göra så, borde göra det eller det eller det….. istället för att sitta här i solskenet och bara njuta av det underbara vädret.

Idag, söndag tog jag mig tid att sitta ute i solskenet trots att jag hade måsten-inomhus. Utomhus fanns det inga sådana nu, eftersom det är på tok för tidigt att räfsa, snön ligger ännu på marken på flera håll även om det börjar vara rejält bart nu. Det går heller inte att svänga komposten, för den är ännu frusen längst in i högen och att plantera i trädgårdslandet eller knipsa av döda blommor eller plantera i krukorna ute, går ju inte heller eftersom vi faktiskt kan få rikligt med snö ännu.

Allt är upplagt för en trevlig stund i solen

Eftersom alla mina utemåsten ännu inte fanns tillbringade jag en hel timme med stickningen i solen i det som blev så pass varmt som hela 14 grader! Meteorologerna hade förutspått tre grader varmare än så, men ingen som helst klagan här inte!

Stentrappan syns åter.

Snöns malt i rasande takt denna eftermiddag. Det gick så snabbt, så det syntes nästan i solen hur det smalt medan jag satt där och stickade varv på varv. Min jättefilt är snart klar, men inte riktigt ännu. Ett varv går på 200 maskor, så det tar en stund att sticka ett av dem! Ett nystan kvar och sedan kommer den att förklaras klar, min jättestora barnfilt i helknasiga, men ändå mycket glada färger!

Dammat och klart för vårens första måltid

Det blev faktiskt tjugo grader varmt på verandan, och eftersom vi hade bjudit Makens föräldrar på middag, torkade jag av vinterdammet från bordet innan jag satte mig ned min jättestickning. (Ett inomhusmåste även det.)

Fiona njuter. Med svart päls blir det fort för varmt, men då söker hon sig till skuggan.
Framsidan av vårt hem.

Snön är nu helt borta från gården på framsidan av vårt hem. Dock har det lovats mera snö under veckan som kommer. Lika bra att njuta av den första varma vårdagen idag då!

Eftersom värdet var så underbart måste vi ju helt enkelt grilla. Jag hade kryddat griskotletter tidigare på eftermiddagen och lät dem stå i kylen medan de väntade på att kolen på grillen skulle vara klara.

Till dem serverade jag potatismos och grönsaker som jag gjorde i ungen.

Måste säga att jag var nöjda med hur färgrikt det blev!

Gul, skivad squash, röd paprika, svampar, körsbärstomater och lök blandat med olivolja, salt och peppar. Sedan in i ungen på medium värme i 20 minuter eller tills allt är mjukt. Blir också gott med riven parmesan ost ovanpå.

Dags för middag!

Alla lät sig väl smaka och det blev en trevlig första middag ute på verandan. Så inga utemåsten avverkades idag, denna söndag, men som vanligt en hel del innemåsten….

Nu är det söndag kväll igen och vi går mot en ny arbetsvecka. Jag får önska er, alla läsare, besökare, kommenterare och icke kommenterare, en mycket trevlig sådan!

4 kommentarer

  1. Jag riktigt känner hur skönt du haft det där ute. Denna årstid är underbar speciellt då vi får börja förbereda trädgården. Å den där maten sen, jag som är både snål och hungrig.. 👌

    Gillad av 1 person

    1. Det är alltid extra gott att grilla, tycker du inte? Och ja, söndagen var underbart varm. Nu är veckan i gång igen och vintern är tillbaka. Vackert så. Det är ju trots allt endast början av mars ännu… 🤔😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.