Skräponsdag

Publicerad av

Förutom att Maken kom hem efter några ensamma dagar och att det var så roligt att få hem honom igen, har denna onsdag annars bara innehållit skräp.

Vi börjar på det stora, mera globala planet.

De 100 senatorerna som sitter i senaten i huvudstaden långt borta ( Washington DC alltså. Två dagars bilfärd österut från oss, eller runt 3 h med flyg) röstade förstås i Trumpens rättegång idag på eftermiddagen och mycket riktigt, han friades och får fortsätta med sitt s.k regerande. ( härskande om han själv fick välja)

I USAs senat sitter 100 senatorer, 2 från varje stat och det är dessa herrar och damer som suttit igenom denna oerhört medieföljda rättegång. Och idag röstades det och livet fortsätter ‘as we know it’. Ingen överraskning alltså….

Däremot vann den långtifrån tippade demokraten Pete Buttigieg över de andra demokraterna i staten Iowas ( Minnesotas grannstat i söder) primärval i tisdags! Häftigt! Dessa primärval hålls i olika delar i landet fram till juni då Demokraterna håller en stor konferens där det meddelas vilken av de olika presidentkandidaterna som har vunnit de flesta primärval och blir motståndare mot Trumpen i presidentvalet i november i detta år.

Jodå, jag håller med. En hel karusell är det, men när jag nu får rösta i denna karusell, känns det hela mycket mera intressant att följa.

Den där skräponsdagen då…?

Jodå. Den hade mera med jobbet att göra….. Vi hade nämligen ett barn som inte mådde så bra och senare på förmiddagen började detta nämnda barn kasta upp. Inte lite som unga barn ofta gör, utan allt från morgonmålet till gårkvällens middag hivades upp ur denna stackars flicka och på två av mina arbetskamrater!

Ingen var upprörd över den lilla flickan. Hur skall en tvååring veta att hon inte borde komma till dagis om hon mår dåligt?! Däremot har flickan föräldrar och en morfar som verkligen borde ha vetat bättre!

Min chef ringde genast till alla numoror som vi hade till familjen och fick till slut svar, medan vi andra sprang omkring som tokar för att städa upp, desinficera och samtidigt sköta om alla de andra barnen. Bara för att ngn blir sjuk på dagis betyder ju inte att livet står stilla för de andra småttingarna!

Så småningom kom en morfar för att hämta den stackars, nu likbleka flickan. Han fick sig en liten diskussion med min chef. Det visade sig nämligen att flickan hade blivit sjuk under natten och kastat upp i sin säng, vilket i sin tur betydde att morfar verkligen inte borde ha lämnat henne i vår vård.

Tänk att folk kan vara så knäppa ändå…

Nu får vi bara hoppas att hela personalen inte ligger i magsjuka om si så där en vecka….

Soluppgång vid stugan för ngn dag sedan. Snöfästningen som Lillasyster med Bästis byggde står alltjämt kvar….

2 kommentarer

  1. Stackars tös 😦 Håller med att föräldrar och morfar borde vetat bättre att hålla henne hemma om hon hade spytt hemma på natten.
    Håller tummen nu att inte fler blir sjuka nu.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.