Min utsikt just nu….

Publicerad av

God jul och god fortsättning! Här sitter jag och försöker njuta av de få solstrålarna som delas ut denna eftermiddag här i Arizonas mångmiljonstad Phoenix. Jo faktiskt.

Vi som kommer från Tvillingstäderna bor tydligen i en liten byhåla med endast 3 miljoner invånare. Phoenix med omnejd har nämligen 6 miljoner- alltså dubbelt så många som Tvillingstäderna. Inte undra på att trafiken var rätt tung igår fast det var julafton.

Julaftonen är ju faktiskt inte ngn helgdag här på andra sidan Potten. Och ngn annandag jul existerar inte heller, utan julen har krympts ner till endast en dag, idag den 25.12.

Fast det var ju inte kanske det jag skulle orda om. Jag hade nämligen tänkt orda om hur skönt och lyxigt det är att få njuta av solens varma strålar på juldagen! Dock verkar det inte riktigt som att detta kommer att lyckas riktigt just nu eftersom den där närmaste stjärnan till oss råkar befinna sig bakom molnen.

Åtminstone har det ihärdiga regnet upphört. Tack och lov!

Den lilla lekpark som ligger nära kusinernas hem där vi befinner oss nu, hade faktiskt en smärre översvämning då vi körde förbi den för en stund sedan! Tydligen har det regnat hela natten eller åtminstone en stor del av den.

Det är inte ofta det regnar här i öknen. Att vi skulle råka vara här under årets regnigaste dagar är ju verkligen lite irriterande måste jag säga.

Nåja nog gnällt.

Hur har er jul förlöpt hittills? Har ni hunnit med allt ni ville? Träffa släkt och vänner, äta väldigt god mat och stiga upp i ottan för att hinna till gudstjänsten?

Jag hoppas att ni firar precis som ni hade tänkt er och haft tillgång att umgås med nära och kära.

För oss är julen onekligen annorlunda i år, men det går ju faktiskt det med!

Vår lilla julgran skötte sig alldeles utmärkt imorse och det blev glada miner då klapparna lämnats av Jultomten under natten.

Nåja, nu är ju nog barnen så stora vid det här laget att ingen av dem tror på ngn tomte, men glada blev de hur som helst.

Gott morgonmål är inkluderat vid hotellet. Även idag, denna juldag. . Jag hoppas så många av personalen som möjligt fick gå hem efter avslutat skifte.

På min tallrik ovan imorse hade jag en slags pytt-i- panna gjord på stekt potatis, söt potatis och andra rotfrukter som finns här i den här delen av världen. En skål med frukt och vaniljyoughurt satt inte helt fel heller och så måste jag ju helt enkelt smaka på det utsökta bananbrödet som bjudits på hela veckan, men som jag inte ens sett förut.

Dock är det nu dags för mig att gå in och hjälpa till med julmaten. Svågern har planerat en god julmiddag, men är inte så van i köket, så jag har lovat hjälpa till.

God fortsättning!

Maken och Svågern.

4 kommentarer

 1. Det var ingen illa utsikt!
  Här är det grå himmel, ingen snö, ett par plusgrader.
  Men julen har förlöpt lugnt med systers familj och mor, några vänner träffas i dag.
  Hemma är jag ensam och pusslar, lite jobb får det bli i morgon.
  God annandag jul!

  Gillad av 1 person

 2. Roligt att få ta del av era foton och upplevelser.
  Här gick julfirandet lugnt till.
  Vi har umgåtts med släkt och vänner, har firat med barnens mor och farföräldrar. Ätit gott och idag blir det lite shopping. Ännu semester 1,5 vecka. Hur länge får du ha semester?

  Gillad av 1 person

  1. Semestern fortsätter för mig en vecka till. Vi landar hemma i Förorten och får gäster på besök i en vecka!
   Ni verkar också ha haft en trevlig jul- härligt! 😃🎄

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.