En annorlunda, men trevlig julafton

Publicerad av

Det är julafton idag. Faktiskt. Det kändes inte alls så förrän nu på kvällen då vi bestämde oss för att hyra en bra film med jultema. Hela familjen bänkade sig på sängarna i hotellrummet och fram kom lite gott tilltugg med tillhörande dryck.

Hur mysigt som helst!

Medhavd ljusslinga hemifrån bidrog till den mysiga stämningen. Lite julstämning måste vi ju ha!

Dagen tillbringade vi med God Kompis plus Söner vid Desert OdySea aquarium. Vi har varit där förut, men jag ville tillbaka eftersom det finns så mycket härligt att titta på.

På bilden ovan ses Sonen som kastar snöbollar i +14 grader! Snön hade använts för några dagar sedan. Barn växer inte upp med snö här i Phoenix trakten. Att få leka med den vita, exotiska nederbörden kan vara en intressant och rolig grej!

Svårt att se på bilden, men detta är inget litet ställe. Dock kan ni också se att den vackra, varma solen har fått ge vika för regn, mulet och mycket svalare temperaturer. Tur att byxor är medtagna!

Hajar. Stora, mäktiga och faktiskt inte alls så farliga som det påstås. Visste ni att en haj kan tappa runt 30 000 tänder under hela sitt liv? Rätt imponerade tyckte jag där!

Havssköldpaddor som fastnat i fisknät eller på annat sätt skadats, har tagits hand om och får ett nytt hem bl.a här. De skulle inte längre klara sig i havet. Den mörkare sköldpaddan på bilden har inga bakben. De måste amputeras bort efter att den skadade dessa i nät. Vidare pratades det förstås om sugrör och plastpåsar och om hur dessa äts av sköldpaddor. Amerikanerna använder i medeltal 500 000 sugrör per dag!!! Det har blivit bättre, men kan förstås förbättras mycket mera än så.

Denna enorma krokodil räddades också ur fisknät, men denna gång i Florida. Han väger runt 360 kg och det uppskattas att han är runt 55 år! Han kallas Giant Mike och lever på hela kycklingar, fiskar m.m. Han turnerar också runt i landet och visas upp och är en ambassadör för krokodiler och alligatorer och föroreningen och klimatförändringar i världen. En väldigt fascinerande krokodil!

Han har inte besökt Minnesota ännu, men om han kommer måste vi absolut åka och hälsa på honom.

Till sist hittade vi en mycket fin julkaktus! En saguaro denna också! En mycket vanlig syn här i öknen har vi märkt.

Imorgon, på juldagen, fortsätter vårt annorlunda, men trevliga julfirande. 😃🎄🎁

2 kommentarer

    1. Jo krokodilen var verkligen imponerande. Hoppas den får leva länge till nu när den är skyddad.
      Det har varit ovanligt kyligt under vår resa för dessa breddgrader, men ngn snö kommer ju inte. Phoenix ligger på samma breddgrad som Kairo i Egypten, men har ökenklimat.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.