Ökenvackert

Publicerad av

Igår, söndag gick utflykten till the Desert Botanical Garden utanför Phoenix. Närmare bestämt i förorten Scottsdale.

Vi har varit där förut, men tyckte absolut att denna vackra park, som visar upp växter och blommor från Sonora öknen,förtjänade ett till besök.

Vi skulle träffa Makens Goda Kompis med Söner vid ingången precis kl.13. Denna vackra park ligger precis mitt emellan deras hem och vårt hotell, så det passade alldeles utmärkt att träffas där.

Kaktusar av alla de slag och i mängder fick vi se. Julkaktusen blommade. Aloe Vera blomman såg mindre glad ut och verkade vara i stort behov av regn.

Den allra mest imponerande är nog Saguaro kaktusen ändå. Båda de stora kaktusarna i bilden ovanför är Saguaros och de hör hemma här i Sonora öknen. De kan bli 200-300 år gamla och den första armen börjar inte växa förrän kaktusen har uppnått åldern 50-100 år! Vissa får flera armar på en gång, vissa får inga osv. Dessa jättelika kaktusar är fridlysta.

Eftersom Phoenix med förorter är det femte snabbast växande storstadsområde i USA just nu, byggs det massor. Kaktusarna får flyttas och planteras på annat ställe, men de får inte huggas ner.

Gräsområden finns faktiskt också i denna bebodda öken. Som ni ser är gräset gult just nu. Det är vinter även här…. Dock lyser snön med sin frånvaro.

Här står då den korta mamman med den långa familjen! Bakom oss finns plastfigurer gjorda av återvunnen plast, vilket i och för sig är bra, men jag tyckte inte alls att de passade in i den vackra, naturliga ökenmiljön. De fanns kringspridda över hela parken och det fanns alla möjliga djur. Pingviner, elefanter, fåglar osv. Fiffigt påhitt kanske i en separat utställning.

Efter en trevlig dag åkte vi iväg till denna restaurang, El Encanto, den förtrollade.

Min tallrik med Pollo Fundido var riktigt god. Den mjuka tortillan som var övertäckt med god sås på ost och gräddfil innehöll ugnsbakad kyckling. Till detta serverades spanskt kryddat ris, vilket hade en fin smak. Utsökt mat och alldeles mätta blev vi allihopa.

Ankdammen som också innehöll guldfiskar och grodor, var fin att titta på. Både i dagsljus och lite senare på kvällen….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.