Festkväll

Publicerad av

I torsdags kom Lillasyster hem från skolan och bad att få ha sina allra bästa bästisar på besök en helg. Hon ville ha en liten julfest med dem. Gärna denna helg eftersom vi flyger sydvästerut nästa helg. Och skall man ha julfest måste ju detta absolut ske innan julen tyckte hon.

Sagt och gjort. Jag kontaktade mammorna och fick ganska snabbt svar. Båda flickorna hade program på lördagen och det såg lite mörkt ut.

Några timmar senare kom det svar från båda mammorna igen efter att de hade pusslat och funderat.

Jodå, det skulle nog gå i alla fall. Det ena föräldrarparet var bjudna på fest och kunde vi tänka oss att skjutsa hem deras dotter efter festen? Var detta för mycket begärt?

Absolut inte tyckte vi och så blev det bestämt!

Den andra mamman hade en omfattande operation för några veckor sedan och är ännu inte helt återställd. Hennes make kunde föra och hämta och så slutade med att båda flickorna kunde komma i alla fall.

Behöver jag ens säga att en viss Lillasyster var utom sig av glädje efter att allt blev klart?

Lördagseftermiddagen kom och det blev med ens liv i luckan hemma hos oss!

Flickorna satte genast igång med att sätta ihop och dekorera små pepparkakshus som jag råkade hitta vid mataffären på förmiddagen. Det pratades och skrattades och stämningen var på topp.

Vi beställde hämtpizza till middagen, enkelt och gott och sedan blev det Wii spel för hela slanten. Flickorna hade tänkt sig utevistelse med pulkor, men då januarigraderna ( trots december) med -20 kröp tillbaka på kvällen, blev det att stanna inne.

Just dance spelet har ju funnits ett par år nu, men visst kan det vara hur kul som helst ändå! Länge dansades och skrattades det nere i källaren framför TVn.

De fem timmarna som julfesten varade gick väldigt fort och vid 21 tiden var det dags för hemfärd för kompisarna. Här visas pepparkakshusen upp just innan det nästan blev stora tårar innan avsked.

Nåja, inte riktigt ändå…

Efter den lyckade kvällen satte sig en Lillasyster vid sin älskade harpa för att varva ner en smula.

Nöjd, och trött efter mycket fniss och skratt, ja, det var hon.

2 kommentarer

  1. Det är ju sådant som förgyller barnens vardag. De där små pepparkakshusen sku jag också vilja köpa. Finns bara modell större här (vad jag vet av) och de är lite väl stora då man ska sätta ihop dem.. Har ni fått den där julstämningen ännu? Här ska det jobbas fram till fredag och sen så ska vi tro att julkänslan infinner sig för mig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.