Inga nymodigheter här inte!

Publicerad av

Idag på eftermiddagen ville en trött Make ha popcorn. Han var sugen på ngt gott. Trött var han pga avverkat 24 timmars pass på jobbet och popcorn lät gott.

Eftersom han satt bekvämt i soffan, stegade jag in i köket. Jag hade ju i alla fall haft lyxen att sova i egen säng hela natten. Halvsittande på en hel del med kuddar pga av den täppta näsans skull, men i alla fall.

Eftersom vi för tillfället inte hade några påsar med micropopcorn, tog jag fram kastrullen, oljan och burken med popcornen för att skruda till verket. Visste ni förresten att popcorn användes redan av indianerna som bodde här långt innan européerna lade beslag på den amerikanska kontinenten? De poppade dessa majsfrön i kastruller över öppen eld!

Efter bara några minuter hade vi en hel kastrull full med popcorn och så strödde jag på endast lite salt. Skall du göra riktigt amerikanska popcorn skall det också smältas smör och sippra över popcornen tillsammans med saltet. Eller varför inte söta popcorn? Häll kolasås över! Då kallas de ‘caramel corn’! ( vilka jag aldrig har lyckats lära mig äta…!)

Maken, som tycker bättre om popcorn då de är gjorda på ‘gammaldags vis’ i kastrull, var mycket nöjd över popcornen. Däremot var ungdomarna inte lika förtjusta. De tycker bättre om popcorn som poppas i påse i mikrougnen. Naturligtvis. Pappa och mamma tyckte de var väldigt gammaldags som poppar popcorn i kastrull på hällan!

Hur föredrar du dina popcorn? 🤔

6 kommentarer

  1. Då jag var liten poppades det alltid popcorn i kastrull. Då popcorn påsarna kom så började vi göra popcornen på det viset och nu är vi tillbaks till poppandet i kastrull. Nog är det godare att göra popcornen på det gamla sättet och med endast olja och salt, lite ”old school”. 😀

    Gillad av 1 person

  2. Äter inte popcorn speciellt ofta, brukar bli microvarianten de få gånger jag nu råkar ha det hemma. Evigheter sen jag gjorde i kastrull. Ett evigt passande oavsett. Brända popcorn är rätt läbbigt. Smöriga är godast 😀 med caramelsmak gillar jag inte!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.