To get egged

Publicerad av

– ‘Curious if you have a door bell with a camera. It seems the entire street got egged last night.’

Ungefär så lät grannfruns SMS imorse redan vid åttatiden.

En stund senare tittade jag ut på uppfarten och jovisst, mycket riktigt.

Ett söndrigt ägg låg kastat på vår uppfart. Grannarna mitt emot, grannarna på båda sidorna om oss, den svensk/amerikanska familjen längre ner på gatan- likadant.

Vi har ingen lyxig dörrklocka med en kamera, utan en helt vanlig dörrklocka. Så några bilder på ungdomarna/barnen/ förövarna hade vi inte.

Nu var det ju egentligen ingen skada skedd. Bara tonåringar ( gissade vi allihopa. ) som haft tråkigt sent på kvällen och åkt eller cyklat runt och kastat ägg på folks uppfarter.

Däremot kom en stressad grannfru ut på eftermiddagen med skurborste och en kastrull kokande vatten och frågade om detta hänt oss med och frågade hur jag fick bort härligheten.

Jag berättade hur enkelt det hade gått till hemma hos oss:

Men en LillyHund förstås, som med viftande svans och ivrig tunga hade jobbat hårt för att få bort både skal och stelnad sörja!

Grannfrun suckade och fortsatte vidare med skurborsten. De har inga hundar eller andra husdjur heller för den delen, så det var bara att skura vidare.

Hade vi inte haft tillgång till denna lyxiga hundservice, tror jag nog personligen att jag skulle endast ha plockat upp äggskalen och sedan låtit sörjan av det söndrade ägget, så småningom tvättas bort av regnet, men det ville tydligen grannfrun inte vänta på.

Slutet gott, allting gott. Nu får vi ju se då om ngt annat hyss hittas på i natt….?

8 kommentarer

 1. Alltså det här med att ha hund , för det mesta , nästan hela tiden bara fördelar med det .
  jag skulle nog gjort det med, plockat upp skalen och sen låtit naturen nöta på resten …
  Vi har ochså haft äggkastande ungdomar i vår stad…

  Gilla

  1. Jovisst är det bra med hundar, men ibland skulle jag nog gärna vara utan dem också… Vår stora Lilly är fin och mycket lojal, men vår unga Fiona är ganska knäpp och enerverande. Hon är mera tolererad än älskad! Det här med ofog som att kasta ägg är ju så onödigt! Liksom brist på fantasi av ungdomarna som tar sig till sådana dumheter. Nåja, hellre ägg på uppfarten än inbrott i hemmet eller vad som nu kan hända…

   Gilla

   1. Min lille frans som han oftast får heta nu förtiden , han är vårt allt❤❤likaså Inez., katten…. lite fast är man ju med dem ibland men …..
    det är mycket brist på fantasi men…. värre kunde de ju ändå göra så man får vara glad att det endast handlade om ögg och lite sörja …

    Gilla

   2. Inga katter hos oss. varken Maken eller jag är särkilt förtjusta i katter… plus att äldsta Dottern är allergisk. Lillasyster däremot älskar katter och kommer nog säkert att ha åtminstone en då hon flyttar hemifrån.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.