Källarkväll

Publicerad av

För en liten stund sedan gick väderlarmet. Sirenerna ropade ut sina varningar medan ovädret landade över oss nästan lite hastigt och lustigt. Trots den relativt svala luften var förhållandena helt rätt för tornadon att snurra igång. Åskan dundrade, vinden ven och regnet piskade mot fönsterrutorna.

Ovädret var definitivt ett faktum och Maken och jag sprang uppför trapporna till våra sovande ungdomar. Skolorna börjar imorgon och de hade gått och lagt sig tidigare än de gjort de senaste tre månaderna.

Nu var det bara för mor och far att snabbt väcka dem för att få ner dem i källaren.

De var lättväckta och ngn minut senare satt vi alla ner i källarvåningen och lyssnade till sirenerna och det otroliga oväder som pågick där ute.

Dylika stormar bedarrar fort och endast 20 min senare var det hela över. Tack och lov ingen tornado i vårt område och även om det fortfarande åskade, kunde barnen gå upp till sina väntande sängar igen.

Nu ca.40 min sedan ovädret drog igång sitter Maken och jag på verandan och njuter av varsitt glas vitt. Ute är det mörkt, lugnt och stilla. Inte ett spår av det väderkaos som just rådde.

Slutet gott, allting gott.

God natt!!

Våra hundar går knappt att urskilja i mörkret framför dörren som leder till gården från källaren. Gissar nog att de kände att ngt var i görningen….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.