Strandröjning

Publicerad av

Vid stugan har vi vår alldeles, egen, lilla strand. Detta känns extra lyxigt. Många av stugorna som vi såg på innan köpet för nästan ett år sedan hade ingen som helst strand, utan en trappa ner till bryggan och sjön direkt ner från stugan.

Dock har jag snabbt lärt mig, att om vi skall få behålla denna strand, utan att den blir igenväxt, behöver den rensas ofta. Gärna en gång i veckan under sommaren, och fast vi nog är här ofta, blir det inte ofta ändå.

Denna gråmulna eftermiddag tog jag tag i aken. Med bara händer och krattan jobbade jag en bra stund för att få bort växtligheten som igen sprider sig på oönskade ställen över stranden. Hela projektet tog ändå inte så länge. Det är tre veckor sedan vi jobbade med detta projekt senast, så även om växtligheten hade fått ett bra fotfäste igen, tog det mig inte länge än ca 1,5 h att få upp det mesta.

Efteråt hade jag faktiskt tänkt ta ett dopp i sjön trots avsaknad av både sol och bastu, men eftersom Maken frågade mig om jag ville ta en tur på sjön med båten, blev det en sådan istället för ett dopp.

Nu är stranden igen snyggt rensad och eftersom vi nu har påbörjat september månad, hoppas jag att växtligheten inte skall ha lika bråttom att återvända….

Stranden strax efter jag hade påbörjat mitt projekt.

Krattan är ett utmärkt ‘vapen’ tillsammans med händerna.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.