Spontant beslut

Publicerad av

Det var egentligen tänkt att vi skulle ha spenderat denna sista lördag på nöjesfältet. Sonen hade blivit bjuden att åka med en grannfamilj till nämnda nöjesfält och skulle vara borta hela dagen.

Maken och jag tyckte att Lillasyster också behövde få åka i karuseller och berg-och dalbanor.

Sagt och gjort. Då denna lördagsmorgon anlände och en sömndrucken Lillasyster kom nerför trappan diskuterade vi saken. Döm om vår förvåning då denna nämnda sömndruckna varelse meddelade att hon faktiskt inte hade ngt intresse att åka upp och ner och runt idag, utan stannade hellre hemma eller gjorde ngt annat!

Sagt och gjort!

Sonen åkte iväg med grannarna strax före lunchdags och Maken, Lillasyster, två ivriga hundar och jag packade våra grejer, lite mat och så satte vi oss i bilen och styrde kosan nordösterut, ca.240 km….

…. till stugan! Naturligtvis!

Alla är nöjda och glada. Vi tar en sommarens sista helg i vårt lugna paradis vid sjön och Sonen får klara helgen själv och njuta av hemmets lugn alldeles på egen hand.

Det blev verkligen en ‘win-win situation for all’ eller ‘slutet gott, allting gott!’

6 kommentarer

 1. Låter som ett alldeles perfekt beslut! Vi har i helgen firat villa avslutning på sommarstugan och här har det varit varmt o skönt. Är er villa isolerad så ni kan vara där åretrunt om ni vill?

  Gillad av 1 person

  1. Väldigt skönt och avkopplande! Hoppas ni hade en fin Veneziansk!
   Jodå, stugan är helt renoverad sedan 6 år tillbaka och beboelig vintertid. Nu försöker vi bara lista ur var vi kan bygga bastun…? 🤔

   Gilla

   1. Härligt! Nej, ingen strandbastu. Vi får inte bygga närmare sjön än stugan redan befinner sig. Vi försöker se om vi kan använda utrymme som redan finns inne i stugan….. 🤔

    Gilla

  1. Norra Mellanvästern, Minnesota, Michigan, Wisconsin, Illinois m.fl var också de under isen då istiden fanns. Precis som Norden. Detta har förstås resulterat i väldigt liknande miljöer, vilket också är orsaken till all immigration hit från Norden på 1800 talet. Årstiderna följs ju också åt, dock har vi inlandsklimat här i Mellanvästern med längre och hetare somrar och ofta kallare vintrar. Om du däremot ser på arkitekturen, byggnader och egnahemshus är stilen en helt annan och liknar inte alls Finlands eller övriga Nordens.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.