Städdag som gav mersmak

Publicerad av

Prick klockan nio imorse infann vi oss alla på jobbet. Det var dags för en skrubba-heladagiset-rent dag. En sådan dag har vi varje augusti innan dagisåret sparkar igång och idag var det alltså dags.

Min chef hade dragit fram en hel massa hinkar, trasor och skurmedel och det var bara att lägga igång så fort vi alla hade hälsat på varandra och utbytt lite frågor om varandras somrar. När man jobbar ihop är det ju extra bra om man trivs ihop och ngt annat kan man inte påstå om detta gäng!

En av mina allra närmaste jobbarkompisar gick i pension i våras, så henne kommer jag att sakna nu när vi sparkar igång igen. Vi får helt enkelt hålla kontakten utanför jobbet.

När man har mycket att ta igen efter sommaruppehållet, går städandet som en dans. Smutsigt vatten hälls ut och rent läggs i hinkarna med mera såpa. Trasor och tvättsvampar sköljs och vrids ur och mera leksaker, stolar, bord, hyllor m.m tvättas och putsas upp medan vi pratar och skrattar. Idag fick vi också lära känna en ny arbetskompis som skall ta platsen som nu blev ledig i och med att en av oss gick i pension.

Trevlig kvinna! Gladlynt och öppen och mycket erfarenhet inom dagisbranschen. Skall endast jobba på fredagar till att börja med, men hoppas få mera timmar ju längre in på skolåret vi kommer för då behöver vi mera personal eftersom flera föräldrar får upp ögonen för oss och anmäler sina barn till oss.

Efter städandets avslutning lades alla trasor och svampar på tork, hinkarna vältes upp och ner och sedan stod vi där och diskuterade och pratade och hade allmänt trevligt hela bunten. Så till den milda grad att jag inte kom hem förrän vid 13 tiden, fast städandet hade avslutats hela två timmar tidigare!

Eftersom städandet hade gått så bra på jobbet, fortsatte jag här hemma på eftermiddagen. Ute var det endast lite över tjugo grader varmt med svala och torra vindar, så fönster och dörrar lades på vid gavel, luftkonditioneringen stängdes av och de friska vindarna fick svepa in genom vårt hem. Ljuvligt och upplagt för städning!

Det gick som en dans och DammLisa ( min robotdammsugare) skötte om dammsugningen medan jag dammade mattor, hyllor och bord. Badrum behövdes också få sig en omgång och min torrmopp hjälpte till att fånga upp allt hundhår innan allt fastnade i DammLisa.

Nu är det kväller och vår hus känns rent och snyggt igen tills nästa gång. Imorgon lär det fuktiga vädret med mera hetta återvända, så det var tur att jag hade mera lust för städning då jag kom hem efter jobbet. Det är tungt att feja mycket eller ens stå i köket när tropikerna hälsar på här i norra USA.

DammLIsa och torrmoppen fick jobba och brottas med hundhåret i eftermiddags. Resultatet godkändes av mor i huset!

6 kommentarer

  1. Tycker om DammLisa, helt klart. Någon riktig dammsugare är den dock inte, utan lite bättre än en sopborste kanske. Dock är det ju nog lyxigt att låta den dammsuga på bottenvåningen medan jag fejar med den vanliga dammsugaren på övre våningen. 🤔😃
   Tror knappast jag skulle ha köpt en robotdammsugare till mig själv, men Maken gav den åt mig i julklapp för ett antal år sedan.

   Gilla

  1. Jag ’torr moppar’ faktiskt för att få bort så mycket hundhår som möjligt innan DammLisa sätter igång. Det verkar bli bättre då, för ngt annat än en förskönad sopborste är hon nog inte….. 🤔😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.