Ljuvliga helg…

Publicerad av

Lite sommar finns det nog kvar ännu. Några veckor innan rutinerna sparkar igång på allvar igen.

Den där stugan i norra Wisconsin ja… den har visat sig bli mera än guld värd och njuter vid den gör vi så ofta vi bara hinner och kan. Kanske synd att vi inte hade köpt en stuga tidigare, men det är ju liksom ingen idé att tänka bakåt. Det sägs ju att man skall tänka framåt istället och inte gräma sig över sådant som inte går att ändra på ändå.

Alltså, spenderar vi så mycket tid här som vi bara har möjlighet istället och njuter…

Dessa två bilder tog jag ute på bryggan i eftermiddags. Dagen började gråmulen och sval. Bra dag att återvända hemåt lite tidigare då, tyckte jag och ungdomarna. Strax efter tolvsnåret bröt molnen upp och fram tittade den där solen och vi beslöt oss för att stanna ytterligare några timmar och köra hemåt på kvällen istället.

Bra beslut visade det sig eftersom det blev mera båtåkande för Maken och ungdomarna ( kom ihåg, vi hade två extra ungdomar denna helg också i åldrarna 14 och 15 år. Trevliga flickor och goda vänner till våra ungdomar.) och jag fick mera av min nya bok läst.

Nu har jag åtagit mig en av mina favoritförfattare igen. Den andra boken av Elin Hilderbrand denna sommar. Denna heter Winter Solstice ( Vintersolståndet, fri översättning) och redan efter de först 2-3 kapitlen verkar denna bok mycket mera i min smak än min senaste bok, skriven av Sheryl Woods.

Om några veckor är alla dessa båtar och båttak borttagna då sjön görs klar för vintern. Helt otroligt hur fort denna första sommar på stugan har gått! Dessa stora pråmliknande, vattenflytande grejer är en mycket populär båt här som kallas Pontoon på engelska. Dessa båtar har också kallats för: flytande vardagsrum. De är gjorda för att sitta i med bänkar runtomkring och beroende på storleken kan ta en hel del passagerare. En sådan ville jag inte ha då vi tittade på båtar, var helt enkelt inte förtjust i dessa flytande vardagsrum.

Därför blev det en sådan här båt för oss istället… På bilden nedan syns ett rep framför båten. Detta beror på att Sonen stod på bryggan klar att hoppa i vattnet för att åka på madrass efter båten i eftermiddags.

Nu är det söndagskväll och vi är tillbaka i Förorten. Maken har ledigt imorgon, måndag, så han stannade vid stugan en extra dag. Han berättade för en stund sedan att det är oerhört tyst vid stugan. Alla grannar har åkt tillbaka till sitt, måndagen kommer emot. Och snart är stugsäsongen, åtminstone den som hör sommaren till, slut för detta år….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.