Hur gick det då med vår resa?

Publicerad av

Ni som följer dessa skriverier vet att vi alldeles nyligen, för endast en vecka sedan anlände tillbaka hem till Förorten efter nästan två veckors hemhemmavistelse i Jakobstad med omnejd.

Hur gick det då att vara på resa på tu man hand med Lillasyster? Jodå, det gick över förväntan faktiskt!

Förväntansfulla satte vi oss på flyget som skulle ta oss från Minneapolis-St.Paul International Airport via Reykjavik på Island, till Stockholm och sedan vidare med leksaksplanet  (som vi kallade propellerplanet) till Vasa.

Men över lilla Potten kom vi ju och det var ju nog det som var huvudsaken i alla fall!

Lillasyster har vuxit om Mommo under de två senaste åren. Här mättes det ivrigt och visst var hon just en aningen längre…

Selfies är alldeles nödvändiga då man befinner sig långt borta från resten av familjen. Det var härligt att vara på resa med Lillasyster, men visst saknade vi Maken och syskonen. Att skriva ngt annat skulle vara lögner!

Vi tog finvädret med oss och det regnade inte en droppes droppe under hela tiden vi var på resa! Och varmt blev det! Riktigt imponerande varmt blev det den sista lördagen vi var på besök! Jag kom hem till Förorten med en finländsk solbränna.

Om man är på resa måste man hälsa på släkten! Min kära Kusin som numera är bosatt i norra Sverige råkade också vara hemhemma på besök på samma gång och detta var ju alldeles ypperligt eftersom småkusinerna, som också fick träffas förra sommaren, fick träffas igen denna sommar,

Min kära Kusin, som syns på selfie bilden ovan hade sparat MEMMA åt mig sedan i påskas! Visst kändes det lite tokroligt att äta memma en varm julidag, men oj vad gott ändå! Tack för det!

Solnedgångar, stå på händerna på stranden i nämnda solnedgångar och päronglass i mängder hörde resan till. ( Det finns ingen päronglass i detta landet på andra sidan Potten förresten…)

Och kusiner, sandslott och ännu flera solnedgångar…

Och ut i vågorna på den sista dagen under vårt besök och kallt, kallt kallt var det! Vädret svängde den sista dagens och det märktes minsann! Trots detta sprangs det ut i vågorna och efteråt blev det att värma upp sig i solen i lä i bersån i den nya gungan.

Och så firade vi ju en födelsedag också! Mommo fyllde år, jämnt. Vilket föranledde till hemhembesöket i första hand. Vi åt gott och hade en fantastiskt fin dag! Gungan i bilden ovan var moffas present till henne.

Detta stiliga par är min mycket trevliga Svåger gift med världens bästa Syster! Tusen tack för långa, fina pratstunder, otroligt god mat och samvaro! Nu är det er tur att komma västerut! Välkomna och tack igen!

Sista kvällen blev fin och vemodig på samma gång, vilket ju alltid är att vänta efter intensiva dagar med släkt och vänner och solnedgångar! Lillasyster och jag var klara att packa väskorna om allt det godis vi inhandlat för att ta hem det till familjen, men en liten bit av oss stannade, som alltid kvar hos släkten där på andra sidan Potten.

Until next time……

10 kommentarer

  1. Vilka otroligt fina bilder! Roligt att du hade möjlighet att komma och hälsa på hit hem då det dessutom var födelsedagsfest. Nu blir det att söka sig iväg mot jobbet.

    Gillad av 1 person

    1. Ja, det var, som alltid roligt att vara hemma. Längtar redan tillbaka, men vill ha resten av familjen med nästa gång! Hoppas jobb fredagen varit en bra sådan! 😃

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.