Back in the swing of things

Publicerad av

Redan när jag slog upp mina blågrå imorse kände jag att jag var över tidsskillnaden och tillbaka till Minnesota tid. Skönt! De senaste två dagarna har liksom gått i ett töcken. Målet var mest att komma igenom dagen och inte somna!

Men, men…. skall man hem till släkten i Jakobstad är det bara att komma ihåg att det tar 2-3 dagar att bli sig själv igen efter resan vare sig man åker till eller från.

Eftersom jag vaknade till mitt normalare jag idag, beslöt jag mig för att bjuda Svärmor och Svärfar på mat. Griskotletter var inhandlade sedan igår och nu behövde jag bara planera resten av måltiden.

Eftersom vi hade halvtorra blåbär i kylskåpet och dessa behövde användas, svarvade jag redan på förmiddagen ihop en finsk smulpaj. ( Tack för receptet Monica!) Jag hade inte riktigt tillräckligt med blåbär, så jag satte till en del skivade jordgubbar. Bladningen blev en succé sedan på kvällen!

Under veckan hemma var vi bjudna till min faster med man och övrig släkt och bland annat serverades en oerhört god sallad. Jag trodde att jag kom ihåg vad hon hade lagt i den, men var inte helt säker. Tog fram mobilen och skickade iväg ett meddelande. Jodå, mycket riktigt visade det sig så fort min faster skrev tillbaka, att visst hade jag kommit ihåg det mesta.

Skivade körsbärstomater, vattenmelon skuren i bitar, basilika, oliver, feta ost, salladslök och sedan en fantastiskt god dressing bestående av olivolja, salt, peppar och äppecidervinäger hälldes ovanpå. Sedan lät jag den stå i kylen några timmar eftersom den verkligen är god när den serveras kall.

Till griskotletterna ville jag också ha ngt annat varmt. Jag bestämde mig för en marinerad grönsaksblandning som jag tillredde i ugnen. Jag skar upp en stor, gul sommarsquash, en halv röd lök, och en paprika och placerade allt i en stor glasform. Sedan hällde jag en tunn stråle olivolja över allt och saltade och pepprade. In i ugnen på medium värme i tjugo minuter och grönsakerna var mjuka.

Griskotletterna kryddade jag i samma veva som jag gjorde smulpajen och lät dem sedan stå kryddade i kylen hela dagen fram till kvällskvisten då grillkolen hade gjort sitt och värmt upp grillen till en behaglig värme.

Vid 17.30 tiden anlände gästerna och vi satte oss ner till bords. Alla var hungriga och lät sig smakas av maten. Det är roligt att koka mat då det uppskattas och likaså ikväll blev sgs det mesta slut.

Maken jobbade sent ikväll och fick komma hem till uppvärmd mat. Jag försökte hålla griskotletterna varma på grillen iklädda folie och grillen avstängd, men tyvärr torkade de nog ut en aning i alla fall. Dock gnällde inte Maken det minsta, utan åt tacksamt och med god aptit.

Nu är köket uppstädat och diskmaskinen sköter om att dess fullastade korgar med innehåll blir rent. Snart är det sängdags igen en gång och vi går emot en ledig helg för mig och barnen, men en jobbhelg för Maken.

En trevlig helg får jag önska er alla!

Jag och min fantastiska faster och gudmor!

2 kommentarer

  1. Jo det blev gott. 😃
   Det tar mig vanligen 2-3 dygn. Jag har lyckats lära mig sova under den långa resan och det hjälper enormt!
   Hopas helgen fortlöper på allra bästa sätt! 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.