Avvinkad

Publicerad av

Gruppen var inte så stor som åkte idag på eftermiddagen, men roligt hoppas jag att de får i alla fall.

Det är ungdomsläger denna vecka och Sonen är med för första gången. Inte ett skriftskoleläger som jag var med om i Pörkenäs som 14 åring, men likväl ett läger som måste erfaras då ungdomarna på nian deltar i skriftskolan.

Kom ihåg att alla kyrkor är ‘frikyrkor’ här. Statskyrkan i USA finns inte, så alla kyrkor /församlingar understöds av sina medlemmar och har också lite varierande scheman och program. Skriftskolan i vår förra kyrka tog hela tre skolår med konfirmationen på hösten under det fjärde året. I vår nya församling är skriftskolan endast ett år och Sonen kommer att konfirmeras i september.

Först skall dock detta ungdomsläger avverkas. Gruppen på bilden ovan åkte idag på eftermiddagen och kommer att tillbringa inkommande vecka i Stewartville, som ligger ca.200 km om söder om Tvillingstäderna men i staten Minnesota. Ungdomarna skall måla, spik och speciellt hjälpa äldre som fortfarande bor hemma och som behöver hjälp med olika projekt hemma, på deras gårdar etc.

Sonen ville faktiskt inte åka då jag hjälpte honom packa igår kväll, men efter att han såg hela gruppen idag, och märkte att han faktiskt kände alla deltagarna, blev han mycket gladare och jag tror veckan kommer att bli mycket givande för honom. Han har ärvt Makens ‘händiga händer’ och det han inte listar ut, lär han sig fort. Han är artig och belevad och kommer bra överens med andra, så jag tror veckan kommer att bli mycket bättre än väntat.

Han kommer inte hem förrän på lördagen och då är mamman redan på andra sidan Potten i Jakobstad. Detta i sin tur leder till att vi inte träffas på två och en halv vecka! Känns lite märkligt nog för modershjärtat skall det medges….

2 kommentarer

 1. Vilket otroligt bra läger och initiativ då de åka hem till äldre och hjälper. 👍🏻 Varierar uppgifterna eller har de år efter år samma projekt? PS hör av dig sen om du har tid över så kan vi ta ett cafe’ besök eller nåt! 😊

  Gilla

  1. Skulle vara kul att träffas- verkligen! Så hängivet som du läser och kommenterar borde du få medalj eller ngt… 🤔😃
   Det skall bli intressant att höra senare av Sonen vad han jobbat med under veckan. Samma läger görs varje år. Dessa slags ungdomsläger är typiska här. 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.