Sommarträff för bästisarna

Publicerad av

Det har inte varit lätt för de tre bästisarna att träffas i sommar. De bor alla ganska långt ifrån varandra och de har alla digra sommarprogram. En av flickorna har föräldrar som båda jobbar utanför hemmet och hon tillbringar det mesta av veckan på eftis. Lillasyster har ju rest land och rike runt (nästan) hittills i sommar och inkommande vecka bär det av igen för henne.

Senaste helg bad Lillasyster mig ta kontakt med de andra mammorna och vi lyckades få till en träff idag, fredag.

På eftermiddagen kom kompisarna hit till oss på besök, hitkörda av sina respektive föräldrar och vilken eftermiddag det blev…! Skratt, rop och glada skrik, fniss och visk, visk, visk hela eftermiddagen lång. Precis som det skall vara då man är i den där tokroliga, barnsliga och snart tonåriga åldern.

Trots hettan idag blev det ingen simning, vilket var lite synd, men flickorna hittade på en massa tokroligheter ändå

Som till exempel att spela det helgalna spelet  ‘Pie Face Show Down‘  där förloraren får ansiktet täckt i grädde!

Eftersom flickorna hade så roligt ihop beslöt jag att det fick bli besök på skräpmatsrestaurang på kvällen. De valde en nyare pastarestaurang och alla beställde samma mat förstås, för så gör väl riktigt goda bästisar skulle jag tro….?

Efter middagen åkte vi hem igen och flickorna hade tid för ytterligare bus och fniss innan respektive föräldrar kom och hämtade dem och det var dags för stora tårar nästan.

I början på september börjar de alla i mellanskolan, två av dem i samma skola och en av dem i en annan. Vi hoppas att de alla kan hålla kontakten, men vi får ju se vad det blir till…..

4 kommentarer

 1. Det är en rolig och viktig tid, kompisarna är prio nummer ett. Sommaren är en hektisk tid då alla skall hinna göra en massa, men roligt att flickorna fick det att passa för alla. Så sant, bästisar äter samma sak i den där åldern! 🌞

  Gilla

  1. Känns sommaren hektisk hos er också ibland? Undrar om det blir ännu mera så då föräldrarna ha semester, en bestämd tid där allt skall klaffa. Här finns ju inga långa semestrar, förutom då om man jobbar inom skolväsendet. De flesta jobbar på under sommaren och tar ngn vecka här och ngn vecka där ledigt istället. Fast det kan ju också bli intensivt….

   Gilla

   1. Jo jag tycker det är intensivt från och till, jag är ju också ledig hela sommaren men ändå…. Jag vet inte, det är hela tiden något på g och det finns sådant man borde hinna med som inte hinns med då man jobbar. Men däremellan så är det lugnt och skönt, som idag! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.