Inte riktigt som vi tänkt oss

Publicerad av

Måndagen började med regn, men åskan och de hårda vindarna slapp vi i alla fall. Sjön var alldeles spegelblank och efter en rafflande runda med spelet Risk upphörde regnet. Sonen deklarerade med glädje att det var dags att gå ut och provtesta båten och ‘the tube‘!

Sagt och gjort. Maken och Sonen gick ut till båten. Nu skulle det köras och sedan skulle Sonen ligga på madrassen inköpt enkom för detta ändamål och bli dragen av denna båt.

Ut till bryggan bar det och glada i hågen var dessa pojkar i mitt liv.

På bilden ovan ses denna gröna madrass som dras efter båten. Precis som vattenskidor, men man ligger på den istället för att stå på den. ( tube kallas de på engelska. Det hela började nämligen med att man låg på innerdäck som drogs bakom båten.)

Båten backades ut ur sitt nya ‘garage’ och parkerades parallellt med bryggan. Sonen skulle just till att fästa linor i aktern på båten och så öppnades skyarna och regnet var ett faktum- igen! Och inget litet, stilla sommarregn handlade det om heller utan snarare ett störtregn som piskade ner mot allt och alla där på bryggan. Maken skulle snabbt parkera båten på rätt plats under tak igen och så kom nästa bakslag- den startade inte!

Med hjälp av åran i båren stakade han sig och båten under taket. Väl där fortsatte han att jobba med motorn för att försöka få igång den. Den var och är helt onekligen obrukbar och en mycket besviken Son och inte en så liten irriterad Make åkte senare på dagen iväg till båtaffären därifrån denna båt inhandlades i vårvintrars.

Jodå, en mekaniker skall komma ut till stugan och ta sig en titt på motorn. Dock kunde det inte lovas när, troligtvis i slutet på veckan.

Hemkomna till stugan provade Maken ett och annat. Han är av naturen händig och är inte helt bakom flötet då det kommer till motorer.

Dock hjälpte inget och nu sitter vi här- utan snus i åttio dagar, försmäktar vi på denna ö…. eller ngt i den stilen….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.