Vägbygge, hetta, mygg och död fisklukt

Publicerad av

Allt i den ordningen! Trots noga kollad karta, hamnade vi fast i vägbygge och resan ut ur Minnesota gick i snigelfart. En resa som vanligen tar 1,5 h att komma ut ur vår hemstat, tog enkelt 2,5 h idag! Flera gånger satt vi alldeles stilla.

Kanoten, fastspänd på biltaket, hölls bättre på plats efter att vi stannat och dragit alla remmarna hårdare kring bilen, men då vi äntligen kom till gränsen mellan staterna, stannade vi vid en närliggande bensinstation och upprepade samma procedur.

Efter att vi passerat gränsen och kanoten igen var bättre fastspänd, slapp vi allt vägbygge och kunde äntligen fortsätta färden på fina, släta, öppna vägar!

Efter fyra timmar på väg kom vi äntligen fram till stugan. Vi steg ur bilen för att rasta hundarna allra först och möttes av en otroligt hemsk fisklukt!

Tack och lov kom denna lukt inte inifrån stugan, men riktigt varifrån den kom visste vi inte. Det var hett och kvavt och vindstilla. Vi gissade att lukten kom från tången vid stranden och från sjön.

Trots att Maken inte var med ( han kom senare i egen bil eftersom han kanske blir inkallad till jobbet inkommande arbetsvecka), lyckades Sonen, Lillasyster och jag få ner kanoten på marken och lade den nära skjulet på. Sedan gällde det att ta ut allt annat ur bilen också.

Nu är det kväller, vindarna har svängt och fisklukten har försvunnit. Det är väldigt varmt ute för att vara kväll och det har lovats mera hetta, åska och regn imorgon.

Det är dags att krypa till kojs. Morgondagen kan inte bli annat än bättre. Det hoppas i alla fall jag på!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.