En varierande dag- minst sagt

Publicerad av

Denna fredag firar ni midsommar hemma. Glad midsommar får jag önska er alla!

Här på andra sidan Potten firas ingen midsommar, men visst pratas det om att ‘sommaren börjar idag’.

Dagen började ovanligt tidigt för mig idag, trots sommarledigheten. Jag befann mig nämligen på kvinnokliniken redan vid 07.30 tiden imorse. Mammografin igår på kliniken närmare vår Förort visade förändringar i det vänstra bröstet och mera undersökningar måste göras.

Med hjärtat i halsgropen ringde jag tillbaka igår på eftermiddagen och fick en ny tid, redan imorse. Denna klinik är huvudkliniken och har mera avancerad utrustning, alltså fick jag tid där.

För sex år sedan gjorde en biopsi i det vänstra bröstet och till all lycka var allt normalt.

Nu skulle samma område undersökas igen.

Hela tre olika bilder togs av den vänstra sidan idag och det visade sig, som misstänkt, att förändringar hade skett.

Efter att radiologen ( heter det faktiskt så på svenska? ) hade sett på bilderna, ville han göra en till undersökning, men med ultraljud den här gången. Jag skickades tillbaka till väntrummet i ytterligare 20 minuter.

Efter dessa, mycket nervösa minuter, blev jag äntligen inkallad till undersökningen. Kvinnan som gjorde undersökningen var vänlig, mycket tyst och hade ett helt uttryckslöst ansikte. Satte tyst med sonden på mitt bröst och tog bilder och klickade på tangentbordet.

Efter vad som verkade en halv evighet, en tyst sådan, gav hon mig en handduk, bad mig att vänta med att torka bort gelén och gick för att hämta läkaren.

En ny, tyst evighet följde. In kom kvinnan ( efter säkert bara 5 minuter, fast det kändes mycket längre) igen och deklarerade med samma uttryckslösa min att förändringarna i mitt bröst var inget att oroa sig för, bara att torka av mig, klä på mig och åka hem igen.

Till först var jag inte ens säker på om detta var ett glädjande besked eller inte pga hennes hållning och ton, men då jag äntligen var tillbaka i omklädningsrummet trillade några lättnades glädjetårar ner på kinderna. Tack och lov!

Lättnaden var minst sagt enorm då jag körde hem igen och landade på hemmaplan vid tiotiden.

Nu denna fredagskväll/midsommarkväll har Maken och jag landat helt på ett annat ställe. Det blev nämligen en mycket kort avstickare till stugan på tu man hand!

Skönare avslutning på denna dag får man leta efter!

8 kommentarer

 1. Midsommarafton så tillbringade vi på villan, vädret var lite blåsigt och inte så varmt som jag hoppats på.
  Radiolog är väl nog det korrekta ordet, men röntgenläkare brukar jag prata om. Vilken lättnad att det var bra trots allt. Jag känner igen mig precis eftersom jag har upplevt detsamma….
  Hoppas att du haft i övrigt haft en bra början på semestern.

  Gilla

  1. De flesta kvinnor över 40 går nog igenom detta. Vi borde kanske prata om det mera…? Stressigt värre innan beskedet kommer!
   Hopas ni hade en trevlig midsommar trots att vädret inte var det varmaste. Jag gissar att ni befinner er på hemmaplan igen nu då. Hoppas ni hade en helt fantastisk semester på de södra breddgraderna! 😃

   Gilla

   1. Det är bra att prata om det fastän det kan vara svårt..
    Jo vi hade en riktigt bra midsommar tillsammans med släkten. 🌞
    Vi kom hem från resan för några dagar sen och det har varit så avkopplande, kunde göra om resan när som helst. 😀
    Tänk annars vad mycket ni hann med på knappa 1,5 dygn bara man tar tillvara tiden. 👍🏻😀

    Gilla

 2. Ja, då jag varit med om samma sak en gång vet jag hur det känns…
  De där evighetslånga tystnaderna, knapprandet på tangentborg, kolla skärmar – utan att säga nåt alls. Dom har säkert blivit lärda att varken ge för mycket hopp eller att skapa oro. Men jag tycker det vore bättre om dom ens sa nåt!
  Och att vara uttryckslös då det är ett bra besked… hmm… hon verkar tyvärr avtrubbad.
  Men kram och hurraaaa för ett bra besked!

  Gilla

  1. Jag säger som jag sade åt Maken: ge mig informationen! Ju mera, desto bättre så att jag vet vad det handlar om. Det var en otäck morgon, men nu är det ett år till innan nästa mammografiundersökning…! 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.