Avslutningspicknick

Publicerad av

Vi var inte precis få vi familjer som hade radat uppå oss i gröngräset i förmiddags. Årskurs fem och den sista i lågstadiet höll sin avslutningspicknick för detta skolår och föräldrarna var inbjudna. Medhavda matsäckar kom med föräldrarna som mötte sina barn utanför skolan och det var varmt, väldigt varmt. Skolbyggnaden skylde all blåst, så de +26 graderna som termometern i bilen visade på, kändes mycket varmare.

Fast visst var det roligt att så många föräldrar kommit ändå! Massor med föräldrar som tog sig tid att äta picknick med sina 11 åringar som imorgon, torsdag går ut lågstadiet.

Maken, som normalt inte kan komma ifrån om han redan är på jobbet, råkade ha ett eftermiddags/kvällsskifte idag och fick alltså komma och äta lunch med Lillasyster och mig i gröngräset han med.

Lillasyster hade bett att få smörgåsen från favoritrestaurangen och vad annat kunde Maken göra än att beställa via nätet och så åkte vi och hämtade innan vi mötte henne vid skolan. Medhavd filt och så slog vi oss ner.

Efter den intagna lunchen, blev det lekar av alla de slag på skolgården och så bjöds eleverna på glass efter att alla föräldrarna hade åkt igen. Det var svettigt värre och nu när Lillasyster har kommit hem från sin nästsista skoldag håller hon sig inomhus i den svala lutkonditioneringen en stund och vilar.

En dag kvar detta skolår och äntligen, äntligen får barnen sommarlov…!

2 kommentarer

  1. Trevlig avslutning på lågstadietiden! Hit har värmen hittat också kring +29 grader idag. Men jag klagar inte…🌞

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.