Maken levererar….

Publicerad av

Så här fantastiskt glada blev Svärföräldrarna då Maken blev klar med deras lilla veranda igår! Målfärgen på bräderna som varit där från början då verandan byggdes hade börjat komma bort på flera ställen och i stora sjok och Svärfar var inte nöjd. När snön började smälta i vårvintrars efter den minst sagt iskalla och snörika vintern, syntes stora fläckar på verandan där det hårda vintervädret hade helt enkelt tagit bort färgen.

För ett par veckor sedan fyllde Svärfar åt. Till present fick han en presentpåse med små exemplar på nya bräder, s.k composite decking. Dessa s.k plastbräder finns säkert hemma också. De är gjorda av både plast och träflisor och på ngt sätt ihoppressade så att de skall hålla bättre i väder och vind. De behöver inte målas eller lackas och håller längre än äkta trä. Så, i Svärfars påse fanns det några exemplar på dessa och sedan en broschyr med information. Tanken var att Maken skulle hjälpa sina föräldrar välja och beställa de bräder som de ville ha och sedan riva bort de gamla bräderna och installera nya.

I slutet på förra veckan satte Maken igång. Här ovan har han just rivit bort de gamla bräderna. Vädret, som har var varit så vått hela våren, har faktiskt bjudit på uppehåll för det mesta de senaste dagarna och detta har förstås varit ypperligt för detta projekt.

På söndagseftermiddagen blev Maken nästan helt klar med det nya golvet och Svärfar assisterar med att läsa installeringsintrsuktionerna!

På måndagseftermiddagen var det dags för trapporna att förnyas och sist men inte minst den lades den sista brädan alldeles invid huset. Sedan monterades relingen tillbaka och simsalabim, det nya golvet var installerat, endast tre veckor efter födelsedagen! Inte alls illa och gladare Svräföräldrar fick man leta efter! 😃

4 kommentarer

  1. Vackert blev det! Kompositbrädor finns här
    också, har dock inte det men tror det skulle vara bra ned tanke på att det är underhållsfritt. Det är mycket jobb att olja in terassbrädorna titt som tätt.

    Gilla

    1. Ja, men det var ju ett enkelt ord på svenska! bara översatt! Ja, mycket enkla att ha att göra med, ingen som helst underhållning annat än att tvätta dem nu som då. Rekommenderas!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.