Ett rikt liv levat…

Publicerad av

… tog slut idag. Min och mina syskons fina farmor somnade in idag, Hemma i Jakobstad i Finland på åldringshemmet där hon legat en tid. Vid den högaktningsvärda åldern är det helt i sin ordning att tacka för sig här på jorden, vilket hon gjorde idag.

Dödsbeskedet kom inte oväntat på ngt vis. Tack vare fina släktingar och snabba, och lätta kommunikationer, visste vi att slutet var nära. Ändå… då det där beskedet kommer är det tungt och sorgligt. Helt normalt detta också förstås.

Att bli 95 år och ha gått igenom så mycket som har hänt i världen sedan 1923…. Det är inga små förändringar precis…. Ett världskrig,politiska kriser, ekomiska uppsving och dalar, tekniska utvecklingar, utvecklingar inom medicin och sjukvård osv, osv. Att ha fått barn och barnbarn och se dem växa upp och också hinna se hela 13 barnbarnsbarn födas, det är verkligen ett rikt liv levat!

Tacksam och glad för ha fått ha en sådan fin farmor. Sorgen sitter nu i bröstet… Vila i frid Ami! Du är saknad och älskad. ❤️

Jag och mina farföräldrar. Bilden tagen för två år sedan i juli 2017 då jag var hemma på besök i Jakobstad.

6 kommentarer

  1. Beklagar sorgen!
    Inte många förunnat att få leva 95 år.
    Det är som två vitt skilda världar att födas och att lämna..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.