Vårkonsert

Publicerad av

Denna fantastiska kvinna till höger är Lillasysters lärare i harpspelets konst! Igår, lördag, var det konsert och det blev en riktigt fin sådan. Konserten hölls i Downtown Minneapolis redan kl.10 på förmiddagen, så det blev verkligen ingen sovmorgon denna lördag. Upp med tuppen kl.07.00 för att infinna oss vid musikinstitutet för stämning av harpa och en snabb övning med resten av eleverna kl.09.15 innan konserten gick av stapeln.

Det är mäktigt och ganska häftigt att se så många harpor uppradade på scenen. Och vackert låter det när de alla spelar tillsammans. Inte ngt som man får höra väldigt ofta.

Lillasyster med en annan elev spelade en duett tillsammans och de klarade det väldigt bra. Jag var inte så säker på hur det skulle på pga att Lillasyster använde en större harpa än den hon har hemma. Hennes lärare vill att hon skall lära sig spela på en större harpa nu, en s.k  Concert grand.

Nu är det endast några lektioner kvar detta skolår och sedan tar sommarlektionerna vid. Dessa sommarlektioner är inte lika intensiva som under skolåret, men eftersom Lillasyster just är klar med den andra boken i Suzukiserien, kommer hon snart att behöva ge en egen liten konsert ( precis som förra sommaren efter att hon blev klar med den förstas boken.) och visa vad hon har lärt sig detta skolår, så visst handlar det om att öva i sommar också!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.