Mitt-i-natten-göra

Publicerad av

Denna fredag hamnade jag att vikariera för en av mina arbetskamrater. Hennes morbror dog i måndags och begravningen hölls idag. En sådan där orsak att vara frånvarande som jag helt enkelt inte kunde säga nej till då Chefen frågade om jag kunde vikariera. Naturligtvis kunde jag det!

Tanken var att jag skulle vara färdig på jobbet strax efter lunchen med barnen kl.12.30, men så blev inte fallet och istället blev det att jag jobbade precis hela dagen och lite efter stängningsdags också. Detta i sin tur ledde till att jag inte riktigt hann koka den middag som jag ville och att jag inte heller hann baka det som jag hade tänkt baka!

Imorgon, lördag, har Lillasyster en harpkonsert igen. Den avslutande för läsåret och ikväll hade hon och det andra flickorna som tar lektioner, sin generalrepetition.

Efter nämnda konsert imorgon, blir det knytkalas och alla ombeds att ta med ngt att bjuda på. Eftersom rabarbern i trädgårdslandet blommade förra helgen och vi nu har så att säga räddat den, växer och frodas den enormt! Jag vill förstås tacka den och använde dess stjälkar och hade kommit över ett recept på rabarbermuffins som jag ville prova.

Efter hemkomna från genrepet satte jag äntligen igång med bakandet och nu har jag just avlutat kvällen i köket. Klockan i vardagsrummet slog just 23 och det är hög tid att krypa till kojs, men muffins blev det!

Rabarber och jordgubbar är en utsökt blandning och här syns de båda i smeten i muffinsformarna.

Ännu har jag inte smakat, men det doftar otroligt gott här hemma denna fredagskväll.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.