Det drar mot slutet….

Publicerad av

‘… på läsåret och denna nästsista vecka innan sommarlovet på förskolan tar vid, så är det jag som har planeringen. Vi är tre lärare ( eller kanske det heter pedagoger nuförtiden på riktigt fint prat?) som jobbar tillsammans med barnen i åldrarna 33 månader till fem år, vilket hos oss kallas för förskoleåldern. Vi har alltså blandade åldrar på mitt lilla dagis, men så är naturligtvis inte fallet på alla dagis. På större ställen är barnen mera indelade i grupper enligt åldern, men eftersom vi är ett dagis som endast har öppet på deltid, har vi kombinerad åldrar.

Tillsammans bestämmer jag och mina två arbetskamrater alla teman för läsåret och sedan delar vi upp veckorna eller drar lott om vem som skall få vilka veckor att planera. Lotten för denna vecka föll alltså på mig, och idag mellan all tvätt, Zumba och införskaffandet av mat har jag lyckats få allting klart inför morgondagen då igen.

Om ni tittar lite närmare på fotot så kan ni se att jag skrivit vad veckans tema skall handla om. Jodå, larver och fjärilar och metamorfos! Inget litet ord att lära sig då man är just fyllda tre och fyra minsann! Något som skall bli extra intressant är att se om de puppor som vi hade förra veckan upphängda i en nätkorg har hunnit bli flygfärdiga fjärilar ännu eller om vi hamnar att vänta ännu en vecka. Det är alltid extra roligt när vi lyckas pricka in detta på rätt vecka ( vi har larver, som spinner sig puppor och blir till fjärilar varje vår. Ett måste helt enkelt för barn i den åldern!) ,vilket inte alltid lyckas.

Det lär skall bli en intressant vecka på jobbet på alla sätt och vis. De som dessutom förstår sig på vädret menar att sommaren skall göra sitt intåg här i mitten på veckan med temperaturer på hela 30 grader mot slutet av veckan. Vi får se hur det blir med den saken. Efter denna relativt kyliga vår, tvivlar jag lite på att vi faktiskt kommer att uppnå ngn sådan värme nu i maj.

Den som lever får se, heter det ju! Tack för att ni tittar in och trevlig fortsättning på arbetsveckan till er alla!

2 kommentarer

 1. Otroligt intressant arbete då man får jobba med barn och unga.
  Jag börjar också på slutrakan innan sommarsemestern tar vid. Allt har sin tid men sommaren är så efterlängtad! Här har de också lovat varmare väder, kring +20 grader till helgen (om det nu stämmer sen).. Vi hoppas på tur med vädret både hos er och hos oss! 🌞

  Gilla

  1. Ja med då hoppas vi på värme på BÅDA sidorna av Potten! 😃🤞🏻
   Javisst är det givande att jobba med barn och ungdomar. Kan vara tungt ibland också, men så är det ju med allt! Variation är berikande hur som helst påstås det…. 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.