Home sweet home

Publicerad av

Jag behöver knappast ha er att gissa väldigt länge innan det går upp för er vem som är hemflyttad igen, eller…?

Alla fem är vi på plats igen och det känns riktigt bra! Maken och Dottern anlände sent igår kväll. Det råkade sig just så att Makens konferens hölls nära universitetet där Dottern studerar och vidare råkade sig så bra att Dotterns sista tent föll på samma dag som den sista konferensdagen!

Detta märkte vi ju nog för en tid sedan då flytten hem till Förorten skulle planeras igen och det var ju nästan för bra för att vara sant.

Vid 23 tiden på fredagskvällen anlände alltså ekipaget och denna lördag har gått i uppackandets tecken. Det är inte lite som ryms i ett trångt rum på elevhemmet måste jag säga!

Dottern har jobbat sgs hela eftermiddagen med att organisera och städa undan, främst så att hon kan krypa ner i sin säng ikväll igen!

På tisdagen tar sommarjobbet vid, så det är inte många dagars sommarlov hon har, men hon ser fram emot tre och en halv månader hemma i Förorten med familjen utan studier ( och lite stugliv skall också hinnas med!) innan det bär av söderut tillbaka till studierna i slutet på sommaren igen.

6 kommentarer

 1. Roligt att ni får ha henne hemma igen.
  Är det lätt för barnen att hitta sommarjobb hos er? Här har man tur ifall man får sommarjobb, mina ungdomar verkar tyvärr inte fått något jobb i år.

  Gilla

  1. För att ha ett (sommar)jobb måste du vara 16 och bilburen. Många ungdomar som går i gymnasiet jobbar vid sidan om vid ngn mataffär eller McDonalds eller annan snabbmatsrestaurang efter skolan på kvällarna eller på helgerna. Mataffärer anställer ofta också 16 åringar. Sommarjobb är kanske mera ägnat åt studeranden som kommer hem på sommarloven och behöver förtjäna en slant. Dottern har fått jobb i en av grannförorterna och skall hjälpa till med gräsklippning, plantering och rensning i den förortens olika parker.

   Gilla

 2. Marimekko känns igen!
  Och det är troligtvis bara stökigt tills hon får ordning, om man säger så.
  Många tonåringar har ju inget emot att leva dag ut och dag in i villervalla, men antar att din dotter ämnar städa upp 😀

  Gilla

  1. Jodå, hon har varit flitig och plockat, organiserat och städat i dagarna två. Fast då hon först tömde bilen måste ju alla grejerna landa någonstans. Då blev det ju hennes eget rum här hemma förstås. 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.