Sköna maj!

Publicerad av

Efter en hel vecka med mulet väder och regn, känns solens strålar helt fantastiska! Så där väldigt varmt är det inte, men det bryr jag mig faktiskt inte om. Det är vår och det verkar som om den här nya våren med kyligare väder i april och maj är bara att vänja sig vid. Om jag inte räknat fel är det här den tredje våren i rad som värmen låtit vänta på sig och den andra våren i rad som vi fick snö mitt i april. Och inte lite snö heller,utan så pass mycket att skolorna har annullerats, vilket faktiskt inte görs i första taget, även om det kanske verkar så eftersom dessa nyheter alltid landar här på mim blogg.

Hur som haver, hela dagen var gråmulen och rätt dyster ända tills jag kom hem från jobbet på seneftermiddagen. Mitt i allt bröt solen fram genom molnen och nu sitter vi här och njuter av en fantastiskt vacker vårkväll!

Trots kylan är lövsprickningen i full gång och träden är fulla med mössöron.

En kväll som detta behövde vi verkligen grilla och Maken åkte snabbt till mataffären efter ett pass på gymet och kom hem med kyckling ben. Färdigt kryddade och bara att lägga på grillen!

För att få fart på grillen denna torsdag skulle jag som vanligt använda vår startare. Vår gamla, som har varit med oss i säkert tjugo år vid det här laget och har sgs sagt upp kontraktet:

Eller vad säger ni om detta?

Ni som följer min blogg, kanske vet om att Maken fyndade grill för ngn vecka sedan och med den nygamla grillen kom det en ny grillstartare och den invigde vi ikväll:

En aning skillnad, eller hur?!

Till följd av att vi använder dessa, behövs ingen tändnignsvätska för att få fyr på kolen och även denna nygamla grillstartare fungerade utmärkt. En halv timme efter att jag tänt, såg det ut så här:

Fina kol, som var klara att hällas ut i grillen!

Eftersom eftermiddagen och kvällen blev så fina, var det bara för Sonen att ta fram gräsklipparen! Framsidan av vår gård vätter mot söder och följaktligen har gräsmattan haft större chans att grönska efter vintern där.

Trots vinteruppehållet fick Sonen igång maskinen och bara några minuter senare doftade det ljuvligt somrigt, nyklippt gräsmatta runtomkring oss,

Så, jodå, visst är våren här, på alla sätt och vis!

4 kommentarer

  1. Vad härligt att ni redan kan klippa gräset..Här är det riktigt snöoväder ☹️ Tror mina penséer som jag planterade förra helgen kommer att dö bort efter denna dagens snö och pinande vind.

    Gilla

    1. Gräset på baksidan av vårt hem, som vätter mot norr, är ännu alldeles för kort och gult för att ens behöva komma nära en gräsklippare. Dock är framsidans gräsmatta snygg och kortklippt nu. Jo, jag såg att ni har det kallt oh snöigt igen. Hoppas dina penseeer klarar sig och att snön, om den ligger kvar, smälter i snabba tag!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.