Livstecken

Publicerad av

Den blev en aningen suddig den här bilden på de spirande knopparna på den nya björken på bakgården, men det syns i alla fall att den har överlevt den stränga vintern, trots att björken är rätt nyplanterad på vår gård! Hurraaaaa!

Den första vintern är ju den mest kritiska för nyplanterade träd och växter och då när dessutom Herr Vinter och Moder Jord gaddade ihop sig i januari och slog till med nya köldrekord på -40 var jag verkligen inte så säker på att den nya Svartbjörken skulle klara den pärsen.

Dock gissar jag att det snötäcke som vi hade just då den stränga kölden slog till gjorde sitt och skyddade den nya, ömtåliga växtligheten som planterades på vår gård i slutet på förra sommaren.

Härligt, härligt får jag bara säga och ser fram emot björklöv säkert redan nästas vecka!

6 kommentarer

 1. Vad roligt att den klarat sig. Här hos oss ser man att äppelträden börjar vakna. 👍🏻😃 Tyvärr har haren varit o smaskat på ett nyplanterat prydnads körsbärsträd och det är jag väldigt besviken över att jag glömde sätta nät runt trädet.

  Gilla

  1. Äsch vad synd! De är ju verkligen vackra träd! Fast om röttern är OK kanske trädet har klarat sig…? Inga harar hos oss, men dock vildkaniner. Med två hundar som springer omkring på gården titt som tätt har vi sällan kaniner, även om vi nog sett dem kring dammen runt somrarna.
   Att björken klarat sig är jag så otroligt glad över eftersom den ger sådana hemlandstoner, ävenom det inte är en björkart som finns i Norden. Men man tager vad man haver och får vara nöjd med det. 😃

   Gilla

  1. Ja, verkligen fint! Finland och Minnesota följs åt ganska jämnt med årstiderna ändå, ävenom det blir väldigt hett här på somararna, så jag gissar att lövsprickningen följs åt ganska exakt då också. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.