Spontana beslut

Publicerad av

– Detta var inget jag planerade mamma! Det var ett helt spontant beslut!

Ja, detta utbrast Dottern via SMS igår kväll då jag frågade henne vad hon hade för planer för mig för söndagskvällen….

Det var nämligen så att när jag kvällen före, på lördagskvällen satt och läste så skönt vid tiotiden började mobilen plinga och jag svarade inte. Tänkte nog att det var ngt skräpsamtal igen, det har kommit många sådana på den senaste tiden.

Skärmen visade att samtalet vara från delstaten Wisconsin, men jag tänkte inte närmare på det… förrän mobilen ringde igen och det var var samma nummer. Med lite onda aningar svarade jag och det visade sig vara en av ledarna från slalomutflykten som Dottern befann sig på. Eller rättare sagt, hade befunnit sig på. Hon hade just åkt iväg till universitetssjukhuset i ambulans efter att ha krockat med ett träd!

Enligt ledaren som jag pratade med hade krocken slagit Dottern medvetslös i några minuter, men när personalen från Första Hjälpstationen hade hunnit fram till henne, hade hon redan kvicknat till, visste vad hon hette och var hon befann sig. Dock mindes hon inget om att hon just hade krockat med ett träd, så ambulans tillkallades och hon transporterades i ilfart tillbaka till universitetet.

Medan jag avslutade detta samtal, kom ett nytt. Denna gång från akuten på sjukhuset. Dottern var i goda händer och skulle nog kvickna till. Röntgenplåtar hade tagits av huvudet och allt tydde på en hjärnskakning. Dock hade hon alla ben och armar i behåll.

Den trevliga sjuksköterskan gav telefonen till Dottern, som under inga omständigheter fick sitta upp innan resultatet från röntgenundersökningen hade kommit. Men att prata i liggande ställning går ju också!

Hon mådde, efter omständigheterna bra. Huvudvärk ja, men var mest ledsen över hennes sönderklippta kläder som ambulanspersonalen hade orsakat då hastiga undersökningar gjordes när hon ännu låg på marken efter olyckan. Arg på det påhoppade trädet var hon också och fick senare veta att kompisarna hade tagit sin revansch på trädet, genom att bryta av några grenar från det! Se där träd! man skall inte hoppa på oskyldiga slalomåkare!

Vi lade på luren efter en liten stund. Hon var trött och ville vila. Hon skulle behållas på sjukhuset över natten för observation.

Vid 00.30 tiden plingade det till i mobilen igen. Resultaten från röntgenundersökningen hade kommit och mycket riktigt, det handlade om en hjärnskakning. Vila ordinerades i flera dagar, men tack och lov handlar det om en mild hjärnskakning.

Hon släpptes hem till studentbostaden vid tiotiden på söndagsförmiddagen efter en frukost på sjukhuset och med förmaningar om att inte göra mycket, men inte helt sitta stilla heller. Kort sagt, lyssna till kroppen.

Det blev ett kort samtal via FaceTime och Dottern var rädd att visa sitt uppsvullna ansikte, men naturligtvis ville jag ju se henne. Jodå, hela högra sidan av henens ansikte är uppsvullet, undre läppen likaså och det högra ögat är nästan helt fassvullet. Detta var ju i och för sig inte ngt som jag inte väntade mig, så helt förskräckt var jag inte. Det var mera skönt att få se henen efter pärsen kvällen före.

Hela söndagen och också denna dag behöver gå i vilandets tecken. Inga föreläsningar får hon gå till idag och inga läxor för hon ta tag i heller. Imorgon tisdag skall hon få trappa upp lite med att gå till den enda föreläsningen som hon har men fortfarande ligga lågt. Hjärnskakningar är ju inte att leka med, men måste läkas av sig själva.

Mamman i Minnespolis är bara glad att Dottern kom (nästan) helskinnad ut ur detta äventyr. Att ha sitt barn långt borta när ngt sådant här händer är inte det allra lättaste fick jag snabbt erfara!

På bilden: Senaste vecka kokade Dottern spaghetti med en god, krämig sås till och kompisarna blev bjudna på ngt annat än den vanliga kafeteriamaten.

6 kommentarer

 1. Va skönt att hon klarade sig så bra trots allt ❣️
  Vår son var med om en svår olycka då han var femton. Det var 2007! Så jag vet oron och allt däromkring och då kunde jag ändå stanna hos honom de sju månader sjukhus och rehabilitering tog.
  Sköt om er!

  Gilla

  1. Sju månader är en lång tid för rehabilitering! Hoppas att din son repade sig helt utan men efter en sådan olycka. Tack för omtanken och sköt om dig och de dina du med! 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.