Koncentrerad

Publicerad av

Lillasyster fortsätter intensivt med sina studier i att lära sig spela harpa. Övar dagligen, och blir bättre och bättre. Igår, lördag klädde hon upp sig i nya kläder för att sedan åka till ett universitet i St.Paul, där hon skulle, tillsammans med andra elever spela framför domare som sedan skulle kritisera styckena som eleverna spelade. Kritiken skulle inte var nedsättande förstås, utan konstruktiv. Musikerna som agerade domare, trakterar inte själv harpa, men musicerar alltså själva och kan detta med musik.

Lillasyster lär sig spela harpa enligt Suzuki metoden. Ni som själva kanske lärt er spela ngt instrument enligt denna metod vet vad detta innebär. Ingen tryckt musik används, utan man lär sig spela efter gehör och sedan efter några år introduceras noterna och eleverna lär sig läsa tryckt musik.

Det intressanta med gårdagens framförande, var att en av sångerna som hon spelade var riktigt perfekt och hon var mycket nöjd, medan den andra som hon spelade är en sång som hon fortfarande håller på att lära sig. Detta är med flit gjort så, så att eleverna skall få tips och råd om hur de kan förbättra teknik, musik, helheten osv.

Lillasyster som vi hade behövt övertala för att vara med i detta, kom faktiskt hem mycket nöjd efter sitt framförande och visade mig sin nedskrivna kritik. Hon hade fått fina beskrivningar på sitt spelande.

Inkommande torsdag då vi åker till hennes lektion i Minneapolis skall hon och henens lärare gå igenom kritiken och se vad de kan förbättra och vad som kan ändras och förstås betona det som redan är bra. Om sex veckor kommer Lillasyster att delta i ett liknande tillfälle igen. Då vet hon vad det handlar om och behöver inte vara nervös.

2 kommentarer

    1. Javisst ser det elegant ut! Faktiskt en hel del teknik i att spela detta instrument. Mycket mera än vad msn skulle tro! Vackert låter det dock när både teknik och musik sitter. 😃

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.