Familjekväll 2019: Artapalooza

Publicerad av

Igår kväll, på fredagen var det dags för familjekväll. Vid kyrkan där jag jobbar finns det tre olika slags ‘skolor’ för barn om man så säger: det finns ett dagis som har öppet på heltid. Detta innebär måndag till fredag kl.07.00 till kl.17. Detta dagis tar hand om barn i åldrarna sex veckor till 5 år. Sedan finns det förskolan. Denna förskola har öppet varje dag också, mellan kl.09.00-11.30 och barnen är i åldrarna 2.5 år till 5 år. Och så sist och slutligen där jag jobbar, ett dagis som är öppet endast fyra dagar i veckan kl.8.00-15.00.

Som personal mellan alla daigsen blir vi en hel del, runt 40 skulle jag tro och igår kväll hölls alltså vår gemensamma familjekväll.

Temat var teckning och konst och flera olika roliga aktiviteter hade planerats för besökarna. Tanken var att barnen och föräldrarna skulle jobba med dessa olika aktiviteter tillsammans.

På bilden ovan skulle de allra yngsta barnen matcha de primära färgerna med skålarna. Mössen fick hjälpa till om de ville och aktiviteten baserades på barnboken ‘Mouse Paint’.

På den nedre bilden fick barnen gå omkring på plattorna med färg och färgen under dem rörde sig och bildade vågor inom ramen. Väldigt roligt och intressant då man är liten!

Vid denna station, där jag först hjälpte till, gällde det att klippa långa band av presentband och binda dem fast dem i en ring. Ju flera band desto bättre och sedan använde vi saxen för att locka banden. Denna ring med fina band fastbundna blev en väldigt rolig sak att hålla i handen och dansa med!

Detta var min andra station. Här fick barnen samla alla möjliga material åt sig för att sedan lägga ihop ett collage på papper med hjälp av lim. Det fanns alla möjliga härliga, glittriga, färgglada material. Pusselbitar, garn, klistermärken etc. Barn och vuxna satt länge och limmade och det blev en hel del fina konstverk att ta med sig hem och lägga upp på kylskåp och anslagstavlor till åskådning och beundran.

Denna station var dock min absoluta favorit! Ser ni och förstår ni vad barnen har gjort? De har använt sådana där toaletturstädare ( plunger  på engelska. Ingen aning vad dessa heter på svenska faktiskt!) att måla med! Doppa dem ner i målfärgen och sedan göra stora, fantastiska cirklar på jättelika pappersark! Dessa gick ju inte att ta hem förstås, men de kommer, efter att de har torkat, att läggas upp i våra olika korridorer för uppvisningen.

Allt som allt hade vi 120 barn som kom med sina föräldrar, så det var minst sagt en fullspäckad och lyckad kväll.

Trötta, men belåtna städade vi upp efter all konst som hade gjorts och aktiviteter som hade deltagits i och så fick helgen ta vid.

6 kommentarer

 1. Alltså vilken engagerad personal. Minns att du nämt om föräldrakvällen tidigare och jag är mäkta imponerad! Detta är ett bra program! Är föräldrakvällen istället för ett föräldramöte?

  Gilla

  1. Tack! Men en gång per skolår är ju ändå inte så himla mycket, eller…? 🤔
   Nej, föräldramöten hålls en gång på hösten och en gång på våren. Skriftligt och/eller personligen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.