Livstecken får den amerikanska tundran

Publicerad av

Så här såg det ut igår på eftermiddagen. Lufttemperaturen rörde sig kring -25, men då de iskalla vindarna började vina ( de som det hade varnats så mycket för) blev det en kombinerad temperatur på -43 grader Celsius!

Detta är nytt rekord för Tvillingstäderna, men dock inte för hela staten som har sett så kallt som -70 C i början av 1900 någongång.

Nej, tack. Jag tycker att gårdagens och dagens kyla räcker gott och väl. Jag skottade lite snö framför garaget igår kväll efter hemkommen från Zumbapasset och kunde gott konstatera att sådan kyla är verkligen inte att leka med! Kinderna, som inte var täcka, blev genast iskalla och jag hängde upp spaden efter endast tio minuters skottande. Kylan jagade hastigt in mig i stugvärmen igen!

Det är fortfarande ledigt från skola och mitt jobb. Dock är det ju sällan sjukhus stänger, så Maken jobbar på.

Grannen ‘messade’ mig imorse om den jättelika istappen som hängde från ‘skorstenen’ på sidan av vårt hem. Till all lycka täppte isen inte till avgasröret från värmepannan, men jag slog för säkerhets skull bort den. Gissar att det inte tar många timmar innan en ny bildats.

Med skolledigt är det bara att slöa framför spisen så mycket man har lust med. Imorse njöt hunden Lilly och Lillasyster av den sköna värmen.

Imorgon torsdag lär vi skall vakna till den sista iskalla dagen för den här rundan. Enligt vad vi hört kommer skolor och jobb att öppna som vanligt igen. Vi får ju se vad som händer….

6 kommentarer

  1. Det är helt otroligt hur kallt ni har det å jag som gnäller vid -20… Men det är att njuta av de extra lediga dagarna istället. Hur fungerar det för eleverna, får de extra läxor att göra hemma?

    Gilla

    1. Sonen på gymnasiet fick lite extra läxor, men inte mycket. Vinterterminen har just börjat och inte mycket hanns med i måndags- den enda skoldagen innan det blev så kallt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.